TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Freek de Jonge weigert optreden bij NPO Staatsradio 1 over aardbevingen Groningen

'Ze wilden er een ludieke prijsvraag van maken'

 

“Vanmorgen moest ik me al weer vroeg boos maken op de media.

Wat was het geval: Radio1 (NPO) was ter ore gekomen dat er een heftige aardbeving in Groningen had plaats gevonden. En wie in Google naar ‘Groningen en aardbevingen’ zoekt, krijgt Freek de Jonge.

De redactrice zei mij dat Radio1 graag aandacht wilde besteden aan de nare gebeurtenissen in het hoge Noorden door met mij in gesprek te gaan. Aan het eind van het interview moest ik dan voorspellen hoeveel nieuwsrubrieken vandaag aandacht aan de boze Groningers zouden schenken, en de luisteraars moesten dan weer raden wat ik voorspeld had.

Na mijn filippica dat nieuws geen amusement is noemde redactrice die me belde de prijsvraag ludiek.

Ze liet mij even naar adem snakken. Ik weigerde mee te doen.”

 

Het duurde even maar nu heeft ook Freek de Jonge (192) door dat de Nederlandse ‘kwaliteitsjournalistieke’ media doorgerot zijn tot op het bot. Met NPO Staatsradio 1 (‘Het nieuws van alle kanten’) (‘Links ideologisch wereldbeeld olé!’) voorop.

Net als bij de ‘kwaliteitscouranten’ hebben ze daar de serieuze en nuttige inhoud geruimd en komt feelgoodshit met leuke ludieke dingetjes voor en door bejaarden er voor in de plaats. Hetzelfde zien we gebeuren in de Volkskrant, waar vrouwen die hun okselhaar laten staan tegenwoordig als serieuze journalistiek wordt gezien, of het NOS Staatsjournaal waar infantiliteit door lege narcisten en andere oudmediale factota, opgedeeld in makkelijke hapklare blokjes waar gelukkig altijd lekker constructief naar de plus wordt toegewerkt, zo’n beetje de core business is van ‘journalistiek’.

Hier, als dank een linkje naar Vrij Nederland, een blad dat in 1973 nog aan journalistiek deed maar, net als de rest van de Nederlandse bladen, ook in 2018 is aanbeland en dus een zinkend schip is.

Zeg Freek, als je er toch bent, kun jij dan straks het licht uitdoen in Nederland Medialand? Dank!

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.