Media & TV

Bonusquote: talkshow van Eva Jinek = ‘medemenselijkheid’

09-01-2018 11:48

 

“Eva Jinek, die maandag is uitgeroepen tot Omroepvrouw van het jaar, ontkent in het AD dat zij in beeld is als presentatrice van een talkshow in de vooravond. ‘Het is helemaal niet aan de orde. Er is namelijk geen tijdstip waar ik gelukkiger van word dan waar ik nu zit.’ De talkshow-presentatrice noemt latenight ideaal voor haar. ‘Met een mooie mix van actualiteiten, human interest, entertainment en medemenselijkheid.'”

 

Medemenselijkheid! Aha, dat verklaart een hoop.

Bijvoorbeeld de keuze voor Gloria Wekker als winnares van de Joke Smit-prijs, een prijs waar Eva Jinek zelf in de jury zat. Het verklaart ook het kritiekloze interview met de winnares van de Joke Smit-prijs in het programma van Eva Jinek, daags nadat Gloria Wekker mede door Eva Jinek werd verkozen tot de nieuwe Joke Smit. En het verklaart natuurlijk ook waarom Eva Jinek Omroepvrouw van het jaar is geworden (nog los van het tekort aan überhaupt omroepvrouwen, tenzij je Charles Groenhuijsen meerekent als vrouw, wat gezien zijn onophoudelijke gejammer ook weer niet zo heel raar is).

‘Medemenselijkheid’ dames en heren! Dat is het nieuwe ‘verbinden/dialoog aangaan/bruggen slaan/verschilligheid’ of één van die vele andere nietszeggende dwaasheden waardoor je je altijd weer verzekerd ziet van een WC Eend Award. In NPO-mediakartelland Nederland.

(ANP via AD.)