Media & TV

Bonusquote: Wierd Duk legt uit waarom iedereen types als rapper Boef spuugzat is

04-01-2018 09:00

 

“Boefs asociale gedrag en de arrogantie waarmee hij reageert op de kritiek (’discriminatie’), staan symbool voor een straatcultuur waar steeds meer Nederlanders schoon genoeg van hebben. In de grote steden is de straat te vaak het terrein van allochtone jongens als Boef, die zich er heer en meester wanen. Vrouwen worden door hen nagesist en voor ’hoer’ uitgescholden, zonder dat dit tot represailles leidt.

Erger: een van Boefs concurrenten, de Turkse tuigvlogger Ismaïl Ilgün, legde openlijk de straatterreur vast – onder meer tegen een vrouwelijk gemeenteraadslid – van zijn ’gang’ in Zaandam. Ilgün werd voor z’n huftergedrag nota bene beloond met een platencontract en een optreden bij De Wereld Draait Door. Bovendien kon hij aan de slag als vlogger bij een landelijke krant [het AD, red].

Het is dit soort berichten dat veel burgers woedend maakt. Zij voelen zich een potentiële ’prooi’ van deze straatjongens, die telkens weer wegkomen met hun criminele gedrag.”

 

Aldus stem des volks Wierd Duk in courant des volks de Telegraaf. Wij zijn benieuwd wanneer rapper Boef tafelheer bij DWDD wordt en hoeveel subsidie hij voor zijn volgende optreden krijgt.

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens