Media & TV

BNNVARA komt met extreem origineel programma op door niemand bekeken Staatszender NPO 3

02-01-2018 21:52

Ryanne van Dorst gaat in het nieuwe BNNVARA-programma Holland! op zoek naar de Nederlandse identiteit. De zangeres gaat daarover in gesprek met politici, ex-gedetineerden, toeristen op de Zaanse Schans, bezoekers van een seksclub en met de voorman van een rechts-extremistische groep.

“Mensen hebben heel uiteenlopende meningen over Nederland en Nederlander zijn. Ook in Den Haag zijn ze er veel mee bezig. Ik wilde met dit programma graag zelf uitvinden hoe het er nu voor staat en zelf die zogenaamde ‘Nederlandse identiteit’ ontdekken”, zegt Ryanne, die eerder het programma Geslacht maakte.

Holland! is vanaf 8 januari iedere maandagavond te zien bij BNNVARA op NPO 3 en telt zes afleveringen. In een afsluitende studio-aflevering probeert Ryanne vast te stellen hoe onze Nederlandse identiteit er op dit moment uitziet.

NPO 3 is de het Staatstelevisiekanaal voor jongeren. Het is één van de minst bekeken televisiekanalen in Nederland, wat vooral te maken heeft met het feit dat jongeren alleen maar gebruik maken van internet, want televisie is voor 50 plussers.

BNNVARA is een publieke ledenomroep die is voortgekomen uit een gedwongen fusie tussen ‘hippe jongerenomroep’ BNN en de humorloze ‘linkse socialistische’ omroep VARA.

Anp/TPO