Media & TV

Amerikaanse filmmaker docu ‘Wilders’: ‘Ontsla Pascal Vanenburg van BNNVARA-website Joop.nl’

02-01-2018 10:51

 

“Ik zie de afwezigheid van een duidelijk verschil tussen journalisten die nieuws en opinie schrijven als de grootste bedreiging voor de Nederlandse journalistiek.

Eind september 2017 verspreidde zich een ongelofelijke hoeveelheid nepnieuws over mij in Nederland.

Op 21 september tweette Volkskrant-journalist Tom Kreling dat hij en zijn collega Huib Modderkolk de eindversie van de film niet gehaald zouden hebben, omdat zij het oneens waren met Wilders’ opvattingen. Dit is 100% onwaar.

Het ergste moest nog komen. Op basis van mijn Twitter conversatie met Paul Wilders, schreef journalist Pascal Vanenburg van BNNVARA een column waarin hij beweerde dat mijn film niet op een publieke omroep uitgezonden zou mogen worden, omdat het onduidelijk zou zijn dat ik politiek onafhankelijk ben. Dit is complete nonsens. Ik heb de film zelf gefinancierd en als Pascal Vanenburg ook maar een minuut zelf onderzoek had gedaan, was hij erachter gekomen dat hij de onlogische mening van Paul Wilders verspreidde en niet de feiten.

Ontsla Pascal Vanenburg per direct en laat dit een boodschap zijn. Het is onacceptabel en hoogst onverantwoord om nepnieuws te produceren in opiniestukken die door grote groepen mensen gelezen worden zonder de feiten te checken, zeker als je voor publieke media werkt. Verder lijkt Pascal Vanenburg mij niet eens te willen antwoorden. Hij denkt dat hij valse beschuldigingen kan maken en daarmee weg kan komen, terwijl ik hem meerdere malen geschreven heb. Hij is de titel journalist onwaardig en dient de consequenties daarvan te ondervinden.”

 

Hele sappige mediarel is hele sappige mediarel.

Samenvatting: Stephen Robert Morse, een Amerikaanse filmmaker die in Nederland de docu ‘Wilders’ maakte laat via een opinie-artikel in Elsevier weten hoe Nederland al lang in de greep is van links-ideologisch bevooroordeeld nepnieuws. Vooral de Volkskrant en een beruchte nepnieuwssite van BNNVARA (een publieke(!) omroep) blijken op grote schaal keiharde leugens te hebben verspreid over de filmmaker en zijn film. En daarom moet Pascal Vanenburg, een hatelijke linkse moralist in dienst van de NPO/BNNVARA, worden ontslagen.

Okee. Duidelijk. Wil iedereen die dit niet al heel lang wist zijn vinger opsteken? Iemand? Hallo? Vingers graag?