Media & TV

U zond in: klopt het dat TPO geld betaalt aan politici?

23-12-2017 13:34

 

“Beste TPO,

Op Twitter las ik een tweet van een NRC Handelsblad-columnist die beweert dat jullie de ‘werkgever’ zijn van Annabel Nanninga. En dus dat jullie haar geld betalen.

Ik heb geen reden om aan deze columnist van NRC Handelsblad te twijfelen, want NRC Handelsblad is toch een betrouwbare krant.

Maar als Annabel Nanninga bij het Forum voor Democratie zit, hoe kan ze dan ook bij jullie in dienst zijn? En mag dat zomaar, politici betalen terwijl ze al door belastingbetalers worden betaald?

Groetjes,

Een bezorgde NRC-lezer.”

 

Beste bezorgde NRC-lezer,

Je hoeft je niet langer zorgen te maken: sinds Annabel Nanninga op 22 oktober van dit jaar bekend maakte lijsttrekker te worden van het Forum voor Democratie in Amsterdam is ze niet meer werkzaam voor TPO en sindsdien heeft ze dus ook geen cent meer van ons ontvangen.

Wel krijgt Annabel Nanninga nu, vermoedelijk, een full time salaris van het FvD. Al weten we dat niet zeker, misschien is die Baudet wel gewoon een gierige vrek en krijgen aankomend raadsleden helemaal geen loon maar alleen een kerstpakket met fair trade palmoliechocolaatjes en een B-merk wok. Beter vraagt u dit aan Nanninga zelf.

Wij weten alleen dat TPO sinds 22 oktober geen cent meer heeft betaald aan Nanninga, meer hoeven wij niet te weten ook.

Waarom uitgerekend een columnist van zo’n door en door betrouwbare kwaliteitskrant als NRC Handelsblad dit soort nepnieuws rondstrooit begrijpen wij verder ook niet. Het zal ons niets verbazen als deze NRC-columnist straks geen NRC-columnist meer is.

Maargoed, dan wordt hij alsnog tweedehands FD-columnist, dat was bij Jan Kuitenbrouwer en Coen Teulings ook al zo. Je komt er zeg maar nooit helemaal vanaf, kennelijk.