Opinie

Hoofdredactie Parool misbruikt bedreiging journalist om te fatsoensjammeren over normen en waarden

23-12-2017 12:01

 

“Journalisten breken hun reportages af, zien uit angst af van publicatie, vermijden bepaalde locaties, en trekken zich terug van sociale media.De onderzoekers noemen als reden van dit slechte journalistieke klimaat de politieke polarisatie en de opkomst van sociale media, de toegenomen ongeremdheid van burgers en het feit dat de nieuwsconsument almaar kritischer wordt. Ook zijn journalisten zichtbaarder geworden.

We leven in een tijd waarin waarden aan het schuiven zijn. Ondanks de ongekende welvaart is iedereen steeds een beetje bozer op elkaar. Gevoelens van permanente gekrenktheid worden zelfs aangemoedigd, op sociale media en ook door politici die er niet voor terugdeinzen mensen en bevolkingsgroepen verbaal te besmeuren.

Journalisten moeten het vaker ontgelden. Ze worden, als ze kritisch hun werk doen, weggezet als ‘roddelaars’ en makers van ‘nepnieuws’. Zo’n cultuur ondermijnt de democratie.”

 

Zieke moralist Ronald Ockhuysen is ziek. Eerder in het beruchte NPO- haat- en -lasterprogramma Mediaforum van Staatszender Radio 1 kotste deze oud-linkse totaalmoralist, samen met zijn PvdA-maatje Jan ‘zelfs als VARA-presentator bleek ik helemaal niets te kunnen’ Tromp, het volk al eens onder omdat het volk zomaar meningen geeft op social media.

En nu zijn er ook nog eens ‘politici die er niet voor terugdeinzen mensen en bevolkingsgroepen verbaal te besmeuren’. Nouja zeg! Het schorriemorrie! Zomaar een beetje zeggen wat je electoraat denkt! Dat moeten we zeker niet willen met z’n allen!

Welke politici zou deze uiterst linkse moralist, tevens hoofdredacteur van een uiterst linkse, beslist niet objectieve ‘kwaliteitscourant’, nou toch bedoelen? Lastig, lastig, lastig.

Foei!

Het is dus maar dat u het even weet, terugpratende boze kutburger: doordat u zich niet houdt aan de waarden die Ronald Ockhuyzen in 1968 heeft laten blauwdrukken en omdat ‘politici’ zomaar dingen zeggen die helemaal niet mogen van Ronald Ockhuyzen, moet een journalist nu in Nederland onderduiken. Snapt u wel?

En dan ondermijnt u ook nog eens de democratie! Zomaar een beetje steeds kritischer worden als nieuwsconsument! Op social media! FOEI!

Heus, het ligt écht niet aan dit soort zelfingenomen, volkomen dichtgetikte, totaalmoralisten die de journalistiek alweer meer dan een halve eeuw verstikken en gijzelen, naaktlopers in kleren van de keizer die de serieuze bedreiging van een journalist doodleuk misbruiken om hun eigen achterhaalde fascistoïde fatsoenscensuurmoraaltje nog maar eens door te drukken, dat de democratie wordt ondermijnt.

Nee. Dat ligt uitsluitend aan ‘de toon’, aan ‘sommige politici’, en vooral aan u. Journalisten moeten vooral niet naar zichzelf kijken als het vertrouwen in de journalistiek afbrokkelt. Lekker de schuld aan de ander geven. Mensen en bevolkingsgroepen besmeuren, zeg maar. Takes one to know one.

Serieuze doodsbedreigingen aan het adres van een journalist gebruiken om iedereen die jouw mening niet deelt onder te kotsen: wat ben je dan fout. Wat ben je dan een vuilniszak.

Vuilnisman, mag ‘ie vandaag nog mee?