Opinie

Dader ‘incident’ Melbourne is ‘verwarde man’ (32) van Afghaanse afkomst, maar ‘beslist geen terreur’

21-12-2017 12:59

Dames en heren, dat de man (32) (met baard) die donderdagmorgen Nederlandse tijd in Melbourne met zijn SUV bewust op voetgangers inreed van ‘Afghaanse’ afkomst is wil niet zeggen dat het ook ‘terreur is’. Het is gewoon een ‘verwarde man’. Wéér een verwarde man. Drugsverslaafd en ‘met psychische problemen’, bekende van de politie. Niks aan de hand dus.

Dat de tweede man die is opgepakt heel toevallig net op die plek het ‘incident’ stond te filmen en dat deze persoon ook meerdere ‘messen’ op zak had is eh…toevallig. Heeft niks te maken met terreur, nogmaals. Incidenten. Toeval. Etc. Keukentrapje is gevaarlijker. Schuld van de ongelijkheid.

Keukentrapjes

Over toeval gesproken: dit ‘incident’ vond plaats op exact dezelfde plek als waar in januari van dit jaar ook al een ‘incident’ plaatsvond met een auto waarbij voetgangers om het leven kwamen.

Toeval mensen. Toeval. Er is geen reden om aan terreur te denken. Wel om aan ‘incidenten’ te denken. Of aan vrede. Tolerantie. Gezelligheid. Keukentrapjes. ‘Hoop’.

Whatever, als u dus maar niet aan ‘terreur’ denkt. Terreur = 2 + 2 = 4, terwijl iedereen inmiddels weet: 2 + 2 = 5.

Suikerpatient

Het is onbekend of de ‘incidentpleger’ wellicht suikerpatient is en of er, ook heel toevallig, net even geen camerabeelden beschikbaar zijn omdat alle camera’s in pres-set modus stonden. Kan gebeuren. Zo heb je 37 camera’s, zo heb je geen beelden.

Nu weer rustig gaan slapen. En denk er om: kritisch denken is complotdenker zijn, aldus het Parool. En dat is een kwaliteitsjournalistiek medium, dus daar kunt u gerust op vertrouwen. Compris? Bon!

Hier, kijk nu maar even dit onderstaande filmpje, dan komt het vast allemaal weer goed:

(Trouwens, nu we het toch over wereldleed hebben, wist u al dat er dus veel te veel blanke mannen in Nederlandse talkshows zitten? Zouden ze dat in Melbourne al weten? Kan iemand ze dat even gaan vertellen zodat ze zaken in perspectief kunnen plaatsen?)