Media & TV

RTL-presentator: ‘Ik zou me als jonge homo niet veilig voelen als ik naar Voetbal Inside zou kijken’

20-12-2017 19:54

Presentator Peter van der Vorst zou zich als jonge homo niet veilig voelen wanneer hij naar Voetbal Inside zou kijken.

Dat stelde hij woensdagavond in het programma RTL Boulevard tijdens een discussie over de klacht dat de mannen aan tafel homofobe en seksistische uitlatingen doen. Dit debat werd dinsdag aangezwengeld door Sylvana Simons en Sunny Bergman die adverteerders opriepen zich terug te trekken als de toon niet verandert. Zowel Heineken Bier als Gillette zijn inmiddels in gesprek met RTL.

“Het zijn onhandige, domme, kwetsende grappen die jonge homo’s kunnen kwetsen en zich onveilig kunnen laten voelen, bijvoorbeeld in de voetballerij”, stelde Van der Vorst. De KNVB probeert al jarenlang de boodschap uit te dragen dat homoseksuelen zichzelf moeten kunnen zijn in de sportwereld.

Zijn medepresentatoren reageerden vrij lacherig op zijn pogingen een serieus gesprek te voeren over het onderwerp. “Ik vind het veel erger dat iemand als Johan Derksen daar aan tafel mag zitten terwijl hij geen verstand van voetbal heeft”, lachte Peter R. de Vries.

Volgens Luuk Ikink “moeten de sponsors wel aangeven dat ze in gesprek gaan” nu er commotie is. “Amstel zit al jaren bij het programma. Deze flauwe gebbetjes maken de mannen natuurlijk al jaren.”

Hockeyster Fatima Moreiro de Melo grapte te denken dat René van der Gijp zelf homo is. “Ze pakken iedereen aan, ook vrouwen. Vind ik hem daar leuker door? Niet echt. Maar ik weet dat hij geen homofoob is.”

Anp