Peter Vandermeersch gooit NRC-columnist Coen Teulings eruit

20-12-2017 19:11

Coen Teulings, hoogleraar en voormalig directeur van het Centraal Planbureau, is door hoofdredacteur Peter Vandermeersch gedwongen te stoppen met zijn column in NRC Handelsblad. Dat schrijft hij woensdag in zijn laatste column. “De wegen van een hoofdredacteur zijn (-) ondoorgrondelijk.” Hij gaat volgend jaar schrijven voor Het Financieele Dagblad.

 

“Tot slot iets geheel anders: dit is mijn laatste column voor NRC. Vier jaar lang heb ik op deze plaats columns geschreven. Ik heb veel onderwerpen aangeraakt: Europa, de woningmarkt, de rechtsstaat, Trump, bankiers, het Harry Potter-dorp Cambridge, Mario Draghi, minimumlonen, private equity, de Haagse kaasstolp, de pil, en de gaswinning in Groningen. U reageerde veelvuldig, soms lovend, soms met afgrijzen. Twee onderwerpen stonden in uw reacties bovenaan. Eén: pensioenen en het gelijk van Henk Krol; en twee, met stip: het islamdebat en Baudet. Ik heb steeds met plezier voor u als lezer geschreven en ik heb uw reacties zeer geapprecieerd. De wegen van een hoofdredacteur zijn echter ondoorgrondelijk. Ik ga nu drie maanden met column-vakantie. Daarna pak ik de draad weer op in Het Financieele Dagblad. Wilt u mijn columns blijven volgen en volgt u niet dagelijks het FD? Geen nood. Via mijn website, www.coenteulings.nl, kunt u zich abonneren op de email alert service. Nogmaals dank voor uw steun. Het was een mooie tijd.”

 

Eerder verdween columnist Jan Kuitenbrouwer uit NRC, hij kreeg echter geen afscheidscolumn. Ook hij ging naar Het Financieele Dagblad.