Media & TV

Opnieuw brisant verhaal over ufo’s, opnieuw in betrouwbaar en gezaghebbend kwaliteitsmedium

19-12-2017 11:21

 

“Zaterdag publiceerde de New York Times een artikel over een ontmoeting van de Amerikaanse marine met wat moet worden genoemd ‘ufo’s’. De gebeurtenis had plaats in 2004 en er waren een Aegis cruiser, zeven F18’s en onbekende voorwerpen bij betrokken. De gebeurtenis waren lange tijd een bekende roddel en tot op de dag van vandaag blijft het onverklaarbaar.

De F18’s vlogen naar de laatst bekende locatie van het onbekende voorwerp en zagen tot hun verrassing twee voorwerpen. Het eerste voorwerp was groot en bevond zich direct onder het oppervlak van het water waardoor het water borrelde. Het tweede voorwerp zweefde 15 meter boven het water en bewoog zich onregelmatig.

Het tweede voorwerp vloog plotseling omhoog en richting de F18’s. De piloot zegt dat het er op leek dat het voorwerp omhoog kwam om hem te ontmoeten. De F18 draaide om naar het voorwerp te vliegen maar schoot ineens weg met “een snelheid die ik nog nooit eerder had gezien”, aldus de piloot.

De ‘capsule’ was niet alleen veel wendbaarder dan de F18’s maar vloog ook veel sneller. In vergelijking moet het op dat moment zo’n 4000 kilometer per uur hebben gevlogen. Volgens andere publicaties over deze gebeurtenis was er in elk geval geen hitte of andere uitstoot van een vliegtuigmotor waarneembaar.

Hoe mysterieus deze gebeurtenis ook is, het is zeker geen hoax. Defensie heeft inmiddels een video vrijgegeven van de ufo, de cruiser van de marine heeft het voorwerp op de radar gezien en zes F18’s met in totaal twaalf piloten en co-piloten hebben de objecten gezien. Er zou ook nog een zevende F18 bij betrokken zijn geweest. De New York Times heeft inmiddels commander Fravnor geïnterviewd die de gebeurtenissen heeft bevestigd.”

 

Het begint nu wel een beetje lastig te worden voor alle agressieve ‘OH MY GOD ALUHOEDJESSITE KABOUTERS BESTAAN OOK NIET GAABAGALAGAARGBKAGAGARRL!’-roepers. Na publicatie in de gezaghebbende New York Times, inclusief bevestiging van het Pentagon, dat de Amerikaanse overheid in het geheim onderzoek heeft gedaan naar ufo’s komt nu ook het al even gezaghebbende Popular Mechanics met een uitgebreid verhaal over ufo’s. En ook dit verhaal is een feit, inclusief bevestiging van defensie en inclusief officiële bewijsbeelden.

Voorheen werden dit soort verhalen alleen in onbetrouwbare bronnen geplaatst (NRC Handelsblad, Joop.nl, Jalta.nl), maar kennelijk houdt de Amerikaanse kwaliteitsjournalistiek zich er nu ook mee bezig. Dan kunnen wij van TPO niet achterblijven natuurlijk.

Blijft u gerust uw angst en frustratie voor het onbekende projecteren op de boodschappers van de media (de zon draait om de aarde en daarmee uit!) en alles wat met ufo’s heeft te maken uitlachen, maar verifieerbare feiten blijven gewoon verifieerbare feiten. Er is simpelweg geen reden te twijfelen aan het artikel in Popular Mechanics.

Het zegt evenwel helemaal niets over ‘aliens’ of ‘buitenaards leven’. Het zegt wel iets over waarnemingen die zijn gedaan en waarvoor vooralsnog geen verklaring voor is. Wat niet wegneemt dat er een verklaring voor is te vinden, ooit.

Al kan het natuurlijk ook gewoon ‘Russisch nepnieuws’ zijn. Of een marketingstunt van Ryanair ofzo.