Media & TV

Morgan Spurlock beschuldigd van #metoo, Super Size Me II overal gecensureerd

16-12-2017 15:52

Het vervolg op de documentaire Super Size Me gaat niet door op YouTube Red. De betaaldienst heeft de documentaire Super Size Me 2: Holy Chicken! geannuleerd na de verklaringen van documentairemaker Morgan Spurlock die daarin erkent beschuldigd te zijn van verkrachting en een voormalig assistente zwijggeld betaalde.

Een woordvoerster van YouTube zegt tegen The Hollywood Reporter: ”We leven mee met alle vrouwen die betrokken zijn bij de verhalen van de recente verklaringen van Spurlock. In het licht van deze situatie hebben we besloten om Super Size Me 2 niet te distribueren via YouTube Red.”

YouTube betaalde op het Toronto International Film Festival 3,5 miljoen dollar voor Super Size Me 2, het vervolg op het zelfonderzoek naar de schadelijke effecten van fastfood. Het was de bedoeling het tweede deel in 2018 uit te brengen. Na de beslissing van YouTube heeft de producent aangekondigd de film terug te trekken van het Sundance Film Festival.

De maker van Super Size Me bekende donderdag zijn wangedrag. Hij schreef op Twitter dat een vrouw hem in zijn studiejaren beschuldigde van verkrachting. De documentairemaker biechtte ook op dat hij een oud-assistente ooit heeft betaald zodat ze hem niet aan zou klagen voor seksuele intimidatie. Hij had haar op kantoor altijd aangesproken met seksueel getinte benamingen.

Anp