Media & TV

Giel Beelen verdient bij het commerciële Veronica minder dan bij de gesubsidieerde NPO

09-12-2017 12:38

Dj Giel Beelen verdient bij Veronica minder geld dan hij bij de Staatsomroep NPO kreeg. Dat vertelt hij zaterdag in het AD. “Als geld het belangrijkste was, dan had ik beter mijn contract bij BNNVARA kunnen uitdienen”, stelt Beelen.

“Ik verdiende daar aanzienlijk meer. Eerlijk gezegd vind ik het wel prettig dat die discussie over geld nu weg is. Ik zit bij commerciëlen, word niet meer met belastinggeld betaald.” Dat gebeurde overigens toch al niet, zijn salaris werd vooral van ‘ledengeld’ betaald. “Maar ik had de zin wel verloren dat uit te leggen.”

Beelen stelt dat hij zich bij Radio Veronica erg op zijn plek voelt. “Ik heb nu meer vrijheid dan ooit”, zegt hij. “Alles wat ik wil, mag hier.” De dj voelt zich niet beperkt door het format van de commerciële zender. “Ik wil niet alleen nieuwe muziek draaien. Vind juist die mix met classics leuk.”

Verder denkt Beelen dat een duoshow van Mattie & Wietze op Sky Radio een groot succes was geworden. Het tweetal overwoog over te stappen, maar toen Mattie tijdens de onderhandelingen op eigen houtje besloot bij QMusic te blijven, verbrak Wietze de samenwerking. “Als zij na die toestanden toch weer samen bij QMusic waren gekomen, was Q skyhigh gegaan. Dus denk ik dat wij ochtenddeejays blij moeten zijn dat dat niet is gebeurd. We waren weggevaagd.”

Over Staatsradiozender 3FM, meer dan tien jaar lang zijn thuishonk, wil Beelen niets zeggen. “Als je luistert, hoor je waarom het niet goed gaat. Dat vind ik echt heftig. Maar ik ga er geen reet meer over zeggen. Dat zou niet netjes zijn, ik werk er niet meer.”

Anp/TPO