TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Bonusquote: Volkskrant-columniste droomt nat over Thierry Baudet

'Baudet is een vurige jonge man'

 

“En vlak zijn lichamelijkheid niet uit. Baudet blaakt. Hij zit goed in zijn lichaam. Daardoor springt hij in het oog, en dat is een groot voordeel als redenaar. Baudet is veel elektrischer dan Klaver, veel meer ook dan Wilders, die beiden lichamelijk een stuk weker overkomen. In zijn fysieke uitwerking lijkt hij nog het meest op Fortuyn.

Elke keer merk ik zelf weer tot mijn eigen onbehagen hoe Baudet mijn blik trekt, haast nog voordat ik hem bewust heb herkend.

Maar het gaat ook, en misschien wel vooral, om energieën. Baudet is een vurige jonge man in een land vol uitgebluste ouderen. Als er iets aantrekkelijk aan hem is, dan is het dat.”

 

Volkskrant-columniste Marjan Slob, een uitgebluste oudere, kan het niet helpen in die snaakse rebelse piepjonge overheerlijke democratische paljas van een Thierry Baudet een sappig groen blaadje te zien (‘Dat pak, die wenkbrauwen, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tijgerrrr!’).

En zo wordt Baudet eindelijk ook bij de Volkskrant-lezers, langzaam maar zeker, de grootste partij.

Zielig wel voor Bert ‘ik ben de laatste verdedigingslinie tegen het oprukkend fascisme’ Wagendorp, die dochter van Hugo Brandt ‘iedereen behalve ik is dom en slecht’ Corstius en die sneue wekelijkse ‘Baudet is een nazi’-Godwin-columnist die vroeger stukkies schreef in De Pers en sindsdien gefrustreerd is omdat hij te weinig werd uitgenodigd door Pauw & Witteman.

Nouja, ze kunnen altijd nog overstappen naar Vrij Nederland. Ohnee wacht!

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.