TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Succes Netflix niet te stoppen: 1 op 3 Nederlandse smartphones heeft Netflix-app

Netflix, het omgekeerde NPO 3

Tags:

Bijna een op de drie smartphonebezitters in Nederland heeft de app van Netflix op zijn toestel staan. Dat komt neer op circa 4 miljoen mensen. Het merendeel (2,7 miljoen mensen) gebruikt de app minstens een keer per week. Gemiddeld wordt twee uur per week gekeken.

Dat meldt marktonderzoeker Telecompaper in een rapport over appgebruik in Nederland. De streamingdienst voor series en films is vooral bij jongeren zeer populair. Meer dan twee derde van alle tieners heeft Netflix op zijn smartphone. Bij 65-plussers is dat minder dan een op de tien.

Nog meer mensen, ruim 7 miljoen, hebben de YouTube-app op hun telefoon. Ook daar geldt dat vooral jongeren er veel gebruik van maken. Het gemiddelde aantal kijkminuten per week ligt met 76 wel veel lager dan bij Netflix, doordat YouTube vooral gebruikt wordt voor korte filmpjes.

Telecompaper stelde eerder al vast dat afgelopen kwartaal een op de drie huishoudens een abonnement op Netflix had, 2,4 miljoen in totaal. Een abonnement kan op meerdere toestellen worden gebruikt. Netflix is daarmee veruit de populairste streamingdienst. Videoland telt 390.000 abonnementen, NPO Start Plus 360.000.

Van de sociale netwerken is Facebook veruit het populairst. Ruim 9,6 miljoen smartphonebezitters hebben die app op hun toestel geïnstalleerd. Onder hen zijn volgens Telecompaper 7,8 miljoen dagelijkse gebruikers.

Het minst populairst is de offline NPO. Vooral naar het ‘jongerenkanaal’ NPO 3 wil bijna niemand kijken, al helemaal niet via een zogenaamd ‘televisietoestel’. Toch moeten belastingbetalers wel elk jaar weer verplicht betalen voor deze volstrekt onbekeken offline zender.

Anp/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.