TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Wegkijk-propaganda maken met Jaap van Ginneken, het kan bij de NOS

NOS-agenda: media moeten stoppen met verslaggeving over terreur anders worden burgers bang

Tags: ,

NOS, 11 juni 2017:

Bang worden voor terreur is onnodig vindt massapsycholoog Jaap van Ginneken‘ (een keukentrapje is altijd nog gevaarlijker), en het is allemaal de schuld van de media:

 

“Daarbij spelen de politiek en media een belangrijke rol, vindt de massapsycholoog. ‘Het aanwakkeren van angst werkt contra-productief. Daarnaast spelen media terroristen in de kaart door veel aandacht te geven aan aanslagen, zeggen deskundigen’.”
 

NOS, 30 november 2017:

Bang worden voor terreur is onnodig vindt massapsycholoog Jaap van Ginneken’ (een keukentrapje is altijd nog gevaarlijker), en het is allemaal de schuld van de media:

 

“Volgens de massapsycholoog hoeven we dus minder bang voor terrorisme te zijn. ‘De media spelen een belangrijke rol bij de angst voor aanslagen’, zegt hij. Zo zouden terreurgroepen blij zijn met de aandacht die nieuwsorganisaties aan hen besteden. ‘Die berichtgeving wakkert de angst aan’.”

 

Twee keer de impliciete boodschap om minder vaak verslag te doen van terreuraanslagen. Twee keer het politiek-correcte ‘keukentrapjes zijn gevaarlijker’-mindcontrol-mantra doorduwen. Twee keer, in vijf maanden tijd, via de grootste nieuwsorganisatie van dit land. Geheel kritiekloos een als ‘feit’ verpakte mening van één (1) deskundige promoten.

Iemand nog vragen over deze ‘objectieve’ staatsjournalistiek van de NOS?

Laat die NPO-bezuinigingen maar komen.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.