TPOok!

 
Media

Gemeente Almere verspreidt nepnieuws: kopieert lokale krant #Floriade

Almere DEZE WEEK: 'Dit kan natuurlijk helemaal niet'

De gemeente Almere heeft zich samen met wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade schuldig gemaakt aan het verspreiden van nepnieuws. Gemeente en Almere deelden woensdag op een bijeenkomst over de Floriade een krant uit die eruitziet als een speciale editie van Almere DEZE WEEK. Maar: Almere DEZE WEEK was hier echter niet van op de hoogte.

“Dit kan natuurlijk helemaal niet”, schrijft hoofdredacteur Robert Mienstra van Almere DEZE WEEK.

 

“Wij berichten genuanceerd en kritisch over de Floriade. Wij zouden nooit een dergelijke uitgave maken. Hier is duidelijk misbruik gemaakt van het logo en de goede journalistieke naam van de krant. Nu staan we als krant voor een voldongen feit en moet de redactie aan het werk om de Almeerders op de hoogte te stellen dat wij helemaal niets met de uitgave van de Floriade B.V en de gemeente te maken hebben. Maar de imagoschade aan de krant is al aangericht.”

 

De gemeente heeft aan Almere DEZE WEEK laten weten dat de Floriade-uitgave nooit zo gemaakt had mogen worden en hiervoor haar excuses aangeboden. Wethouder Tjeerd Herrema zegt tegen Omroep Flevoland uit te zoeken waar het is misgegaan. Op de website van de gemeente is een rectificatie geplaatst.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.