Media & TV

Shula Rijxman (NPO) wil u nog meer geld afhandig maken via Ziggo/UPC/KPN

28-11-2017 10:37

Omdat de regering (terecht) 60 miljoen wil bezuinigen op de NPO (bezuinigtip 1: websites van BNNVARA) wil NPO-baas Shula Rijxman de extra kosten doorberekenen aan de kabelaars. De kabelaars moeten extra gaan betalen om programma’s van de NPO te mogen uitzenden, zo meldt De Telegraaf.

Burgers met een kabeltelevisie-aansluiting zullen hierdoor maandelijks meer geld moeten betalen om televisie te kunnen kijken, ook al is de NPO maar een heel klein onderdeel van het televisiepakket en bestaan er geen televisiepakketten zonder de NPO.

Rijxman is zelfs zo arrogant dat ze schaamteloos oppert om de kabelaars de extra kosten niet aan de kijkers te laten doorberekenen maar “van de winst te laten afgaan”.

Volgens Rijxman kan er gewoon geen sprake van zijn dat er nóg meer wordt bezuinigd op de NPO omdat de NPO al heel zielig en armoedig is, ook al heeft de NPO maarliefst 3 (DRIE!) Staatstelevisiekanalen waarvan tenminste één dagelijks door niemand bekeken, tenminste 4 (VIER!) volstrekt onbeluisterde Staatsradiozenders, een tsunami aan zinloze websites die zelden werken (waarvan er tenminste één dienst doet als haat- laster- en schandpaalwebsite om de omroepmissie van ‘sociaal, verbindend en verschillig’ te benadrukken) en natuurlijk een bijna oneindige rij aan ‘unieke talenten’ die tonnen per jaar verdienen.

Onze TPO-tip: zeg uw kabeltelevisieabonnemnt op en gebruik het uitbespaarde geld om een sneller internetabonnement te bekostigen.

Anp