Duitse schrijfster na kritiek op hijab-Barbie: ‘Ik ben nu ook een vijand van islam’

16-11-2017 10:34

Zeven dagen mocht ze niets posten op Facebook, dat was haar straf, haar advocaat kreeg het terug naar 24 uur. Die straf “neemt ze graag” zegt Birgit Kelle in haar vlammende pleidooi voor meningsvrijheid, dat ze als reactie schreef. “Graag gedaan. Als ik het voorbeeld kan geven voor een vrij leven voor alle vrouwen wereldwijd.”

De brandstapel op de achtergrond

“Tot gisteren werd ik alleen maar ‘anti-feministe’ genoemd, ‘rechts’, ‘homofoob’, ‘racist’ of combinaties daarvan en – de maximumstraf in dit land – ‘aartsconservatieve katholiek’. Ziet u de brandstapel op de achtergrond al branden?”

“Op dit moment heeft Facebook mij geblokkeerd voor zeven dagen omdat mijn mening over een nieuwe pop van speelgoedfabrikant Mattel niet aan de standaard van het platform voldoet.”

“De onderdrukking van vrouwen is geen speelplaats of speeltuin, maar voor miljoenen vrouwen over de hele wereld, bittere en soms dodelijke ernst. Ik veroordeel de hoofddoek in de kinderkamer.”

Barbie stenigen in het Barbie huis

“Ik vroeg mij (op Facebook, red.) af of er in de nabije toekomst ook een Barbie-huis komt waar de lieve Ken zijn Barbie kan slaan of stenigen als ze de mooie hijab wil afdoen?”

“Men moet weten dat ik een religieuze gemeenschap heb aangevallen, dat mag niet. Moslims hebben ten slotte het recht op aanbidding van hun tradities. Wat voor de een een zondagsdienst is, is voor de andere steniging. Het is gewoon maar een kledingstuk, verkrijgbaar in felle kleuren, het is comfortabel voor vrouwen. Dus, niet alleen kan de onderdrukking nu in mooie bewoordingen besproken worden, maar ook prachtig aangekleed.”

Weinstein, Brüderle en Co. kunnen zich nog eens omdraaien

“De boerka als oplossing voor emancipatie. Dan kunnen de oude heren Weinstein, Brüderle en Co. zich nog eens omdraaien, we weigeren hen simpelweg een blik op onze lichamen.” Vrijheid door lelijkheid. Vrijheid door kleding die niet meer het lichaam of het hele figuur laat zien.”

“In een verbazingwekkend tempo helpen feministen momenteel radicaal-islamitische opvattingen in het zadel. Dezelfde vrouwen die anders in een aanval van hyperventilatie terecht komen zodra ze een seksistische aanval ruiken, een onderdrukking van hun intellect en de macht van patriarchale structuren als een man hen een compliment maakt, uitgerekend zij reduceren de hijab tot een modieus kledingstuk.”

Klap in het gezicht

“Gesluierde Barbies zijn geen teken van tolerantie en diversiteit, maar een klap in het gezicht voor alle moedige vrouwen over de hele wereld die onze steun nodig hebben en die waard zijn.”

 

 

Kelle krijgt al langer de wind van voren van overheid, feministen en politiek correcte media die haar conservatieve maar liberale hands-on benadering van vrouwelijkheid, moederschap en eigen verantwoordelijkheid doodeng vinden. Ze schreef ook het boek ‘Muttertier‘ en ‘Gendergaga‘.