Media & TV

Karl Lagerfeld: Vluchtelingen zijn de vijanden van de Joden

13-11-2017 21:35

Mode-ontwerper en Chanel veteraan Karl Lagerfeld is geen grote fan van Angela Merkel. Een maand geleden maakte hij dit al duidelijk door een Hitler-cartoon te publiceren. Hij was boos omdat er, voor het eerst in 50 jaar, weer extreem-rechtse politici hun intrek in de Bundestag hebben genomen. Ook de kledingsmaak van Merkel is Lagerfeld een doorn in het oog. Dit weekeinde haalde de geboren Duitser maar al decennialang in Parijs woonachtige Lagerfeld opnieuw uit naar Merkel en haar vreemdelingenbeleid.

Lagerfeld:

”Je kunt niet – ook al zitten er decennia tussen – miljoenen joden vermoorden om daar later miljoenen van hun ergste vijanden voor in de plaats te brengen.

Ik ken iemand in Duitsland die een jonge Syriër in huis nam die vier dagen later zei ‘Het beste wat Duitsland heeft uitgevonden is de Holocaust’”

De mode-opa vind het bezopen dat Duitsland recentelijk zulke grote aantallen migranten heeft binnengelaten. Meer dan een miljoen sinds de vluchtelingencrisis van 2015.

De CSA, de Franse mediawaakhond, kreeg dit weekend honderden klachten over het televisieoptreden van de zwart pakdrager in Salut les terriens! (Hallo Aardbewoner!)