Media & TV

U zond in: ‘Kritiek op FvD-020 via Parool tot nu toe niet inhoudelijk’

08-11-2017 18:58

 

“Met geamuseerde verbazing sla ik de oppositie gade die men via de opinie- en redactiepagina’s van het Parool lijkt te voeren tegen Forum voor Democratie, de partij waarvoor ik de lijsttrekker in Amsterdam ben bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Huiverige redactionele stukken, maar ook een tamelijk verontrustende aanrandingsfantasie van columnist annex rapper Massih en twee ingezonden brieven. Eentje van Hein van Meeteren, waar gemakshalve maar niet bij werd vermeld dat hij zich ooit verkiesbaar stelde voor D66. En een andere van een somber gestemde Amsterdamse. De epistels werden via social media en op de online voorpagina extra onder de aandacht van de lezer gebracht.

Dit alles kennelijk preventief, want de kritiek tot nu toe is niet inhoudelijk.

Het is zaak de lezer – en ook de redactie van deze krant – langs deze weg wat bij te praten, teneinde meer paniekvoetbal op de man (vrouw, eigenlijk) te voorkomen.

Forum voor Democratie is, de naam verraadt het al, een democratische beweging. Wij willen van onze stad weer een vrije, mondaine maar ook geborgen thuishaven maken voor iedere Amsterdammer. Met ambitieuze woningbouwplannen voor de middenklasse, een harde aanpak van intolerantie en, vanzelfsprekend, een door de bevolking gekozen burgemeester. En de erfpacht, die wil Forum voor Democratie afschaffen.

Realistische, haalbare doelen, waar wij ons voor de kiezer hard voor gaan maken. Want wij stellen ons doelen, ingebed in een visie, en onderbouwen die doelen met uitvoerbare plannen. Wij doen mee voor de Amsterdamse kiezer, tenslotte. De kiezer, die met de komst van FVD op het Amsterdamse politieke toneel simpelweg méér te kiezen heeft dan voorheen. Dat zullen zelfs critici het met mij eens zijn. Wij komen met plannen waar zeker inhoudelijk over gediscussieerd kan worden, graag zelfs. Discussie scherpt de inhoud, maar dan moet het wel over de inhoud gaan.”

 

Annabel Nanninga en Forum voor Democratie werden sinds het bekendmaken van haar lijsttrekkerschap in Amsterdam opvallend negatief besproken in de voormalige ‘verzetskrant’ Parool. Nanninga stuurde een briefje in, zie hierboven, maar dat is vermoedelijk in de spamfolder van de opinie-stagiair gekomen. Voor de liefhebber hier dus alsnog.

Bonus: een naar Parool ingezonden spijker-kop-raak-brief die niet in de Parool-spamfolder terechtkwam: