Media & TV

Pieter van Vollenhoven reageert op zelfcensureren tweet: ‘Gewoon foutief bericht’

08-11-2017 16:18

In een exclusief interview met RTL Nieuws geeft prof. mr. Pieter van Vollenhoven woensdag een reactie op één van zijn tweets waarover dinsdag veel ophef ontstond. Volgens Van Vollenhoven gaat het om “gewoon een foutief bericht. Zonder uitleg wordt dat – logisch – verkeerd begrepen”.

Na het gedram van moralisten in het open riool Twitter bukte Van Volenhoven diep en zelfcensureerde hij zijn tweet. Voor de website van RTL Nieuws, bekend van human interest clickbaittopics, is dat persalarmwaardig nieuws.

Toch lijkt Van Vollenhoven nog altijd achter de inhoud van de gewraakte tweet (zie onderaan dit artikel) te staan. De erevoorzitter van het Fonds Slachtofferhulp wilde met de tweet “aandacht vragen voor het feit dat het mogelijk is dat er mensen onterecht beschuldigd worden. Dit soort beschuldigen moeten eerst onderzocht worden voordat ze in de publiciteit komen.”

Een onafhankelijke instantie zou volgens Van Vollenhoven de geclaimde #metoo-misstanden moeten kunnen onderzoeken “of het om een onjuist bericht gaat”.