Opinie

Joop.nl-redacteur over #metoo-Van Jole-gate: alle mannen altijd schuldig, maar nu even niet

08-11-2017 10:54

Onderstaande tweet inzake de #metoo-Francisco van Jole-gate is afkomstig van dezelfde Joop-redacteur die onlangs nog deze column schreef waarin wordt betoogd dat #metoo absoluut geen heksenjacht is, je niet mag roepen dat mensen ook vals kunnen worden beschuldigd want dat gebeurt nauwelijks, dat de rechtstaat en aangifte doen er niets mee te maken hebben en dat de #metoo-hype is gedraaid naar ‘victimblaming’ en dat allemaal omdat we ‘niet onder ogen willen komen dat seksueel geweld endemisch is onder mannen'(!).

Maar nu uitgerekend de hoofdredacteur van Joop.nl (BNNVARA) niet alleen wordt beschuldigd van seksuele intimidatie maar waarvoor ook nog eens hard bewijs wordt geleverd moeten we ineens wél van de onschuld uitgaan en wijzen de anderen te snel met de beschuldigende vinger?

Lachwekkend. Ongeloofwaardig. Hypocriet. Pure victim blaming. De waarheid zeggen maakt je kennelijk een heks.

 

“Kennelijk is het makkelijker om jezelf mentaal in een kronkel te leggen en Francisco van Jole als slachtoffer te zien, dan om de feiten onder ogen te komen. Namelijk, dat mannen vrouwen op zo’n massale schaal aanranden en verkrachten, dat bijna iedere vrouw #MeToo kan zeggen…”

 

Bron: Joop.nl, Meredith Greer, 25 oktober 2017.