Media & TV

Producent Job Gosschalk bekent over grenzen te zijn gegaan met acteurs #Metoo

07-11-2017 12:18

Schrijver en film- en televisieproducent Job Gosschalk heeft bekend dat hij ‘over grenzen is gegaan’ in zijn omgang met acteurs. Hij heeft ook gezegd zijn werkzaamheden neer te leggen. Hij is bekend geworden als mede-eigenaar van het castingbureau Kemna Casting en was daar tot 2008 werkzaam. Zijn verklaring is een gevolg van de #metoo-discussie.

Update 12.24 – Bedrijf roept slachtoffers op zich te melden

Uit de verklaring van Kemna Casting:

 

“Wij doen er daarom alles aan om dergelijk gedrag te voorkomen en nemen waar nodig maatregelen. Zo is er nu een vertrouwenspersoon tot wie acteurs en actrices zich kunnen wenden, ook als het om gevallen uit het verleden gaat (Wies Daamen, [email protected]). Meldingen worden vanzelfsprekend volledig vertrouwelijk behandeld.”

 

In een verklaring schrijft Gosschalk dat hij de afgelopen weken onderwerp is geweest van geruchten over zijn omgang met acteurs. “Het klopt dat ik één-op-één met acteurs aan scènes heb gewerkt, ook bij mij thuis. Het is voorgekomen dat ik daarbij acteurs heb gevraagd hun kleren uit te doen. Ik ben daarbij in een aantal gevallen – besef ik nu – over grenzen gegaan.”

Gosschalk ontkent in zijn verklaring dat in de situaties van speloefeningen ooit sprake geweest van fysiek contact. Ook ‘wilde geruchten over drugs, betasten en minderjarigen’ ontkent hij. “Daar is absoluut geen sprake van geweest.”

Ook biedt hij in de verklaring zijn excuses aan voor z’n gedrag:

 

“Als ik mensen heb gekwetst of een pijnlijke herinnering heb bezorgd, spijt mij dat heel erg. Die mensen zou ik graag persoonlijk mijn excuses willen aanbieden. Ik kan niet ontkennen dat ik over grenzen ben gegaan en daarom doe ik voor nu een stap terug. Ik leg mijn werkzaamheden als producent en regisseur neer.”

 

Gosschalk is onder meer theaterregisseur van de succesvolle musical De Marathon.

ANP/TPO