Media & TV

Voormalige redactie Barend en Van Dorp gaat praten over Jelle Brandt Corstius-affaire

31-10-2017 22:43

De voormalige redactie van het programma Barend & Van Dorp komt binnenkort weer bij elkaar. De redacteuren willen ‘samen uithuilen’ en de ontstane situatie na de publicatie van een vermeende verkrachting van redacteur Jelle Brandt Corstius.

“Iedereen is er kapot van”, stelde oud-presentator Frits Barend dinsdag in het programma 5 Uur Live.Het is niet duidelijk of Brandt Corstius en Gijs van Dam, de programmamaker die hem seksueel zou hebben belaagd, ook bij de bijeenkomst zijn. Van Dam stelde maandagavond in het programma Pauw dat er niets waar is van de aantijgingen van Brandt Corstius. De twee mannen hebben volgens Van Dam wel seks gehad, maar met wederzijdse instemming.

Brandt Corstius liet dinsdag weten aangifte te gaan doen tegen Van Dam. Ook Van Dam heeft aangifte gedaan, van laster en smaad. “Het is heel moeilijk in deze kwestie om een definitief standpunt in te nemen”, erkende ook oud-presentator Frits Barend in 5 Uur Live. Over een gesprek dat hij wellicht zou gaan hebben met iemand die mogelijk ook het slachtoffer zou zijn geworden van seksueel ongewenst gedrag, wilde Barend verder niets kwijt.

Zender RTL stelde dit weekend in gesprek te willen treden met Jelle Brandt Corstius over zijn aantijgingen.

Lees ook

Ook Jelle Brandt Corstius gaat (alsnog) aangifte doen van seksueel misbruik tegen Gijs van Dam

ANP