Media & TV

Kevin Spacey komt uit de kast na aantijging van aanranding #MeToo

30-10-2017 15:18

Acteur Kevin Spacey (58 )is uit de kast gekomen nadat hij was beschuldigd van een poging tot aanranding. Het kwam de hoofdrolspeler uit hitserie House of Cards op een storm aan kritiek te staan. Spacey trok op Twitter het boetekleed aan nadat acteur Anthony Rapp (46) hem grensoverschrijdend gedrag had verweten. Rapp claimde dat hij op veertienjarige leeftijd een feestje bijwoonde in het appartement van de acteur. Die zou hem hebben opgetild, op een bed hebben gelegd en vervolgens op hem zijn geklommen.

Rapp kon destijds vluchten, maar zei tegen Buzzfeed er niet aan te twijfelen dat Spacey seksuele handelingen wilde verrichten. De inmiddels 58-jarige Spacey bood vervolgens excuses aan op Twitter, maar zei zich het voorval niet meer te kunnen herinneren.

Spacey stelde ook dat het verhaal van Rapp hem ertoe bracht uit de kast te komen. ,,”Ik kies er nu voor te leven als homoman”, schreef hij. Critici verweten hem vervolgens zijn geaardheid te gebruiken als afleidingsmanoeuvre. “Hij kwam pas uit de kast toen hij de aandacht moest afleiden van dit verhaal , sneerde journalist Glenn Greenwald.

Lees ook

Buzzfeed – Actor Anthony Rapp: Kevin Spacey Made A Sexual Advance Toward Me When I Was 14 

ANP