Media

NRC-columnist Jan Kuitenbrouwer twittert woede op sportschool van zich af

25-10-2017 21:03

Een woedende Jan Kuitenbrouwer woensdagmiddag op dat dekselse Twitter. De NRC-columnist/journalist/taalexpert was naar de sportschool geweest in zijn woonplaats Hilversum en dat was niet goed bevallen:

 

 

En voor de Engelstalige volgers:

 

 

‘D’r moet betaald worden’

Juist ja.

Toch maar even bellen met Health Works Fitness tegenover het Mediapark.

Krista neemt op. Ze weet niet direct over wie we het hebben maar zoekt Kuitenbrouwer op in het computersysteem. Gevonden: “Ik zal maar niet vertellen waarom hij boos is, ik laat het netjes.”

U kunt wel bevestigen dat er onenigheid is geweest?

“Nou, geen onenigheid. Meneer moet afspraken nakomen, dat is heel simpel.”

Wat vindt u ervan dat hij dit tweet?

“Dit valt eigenlijk onder het kopje smaad wat hij dus nu doet. En dat maakt niet uit want… Heb jij een link van het artikel?”

Tot nu toe zijn het wat tweets.

“Nou prima. ik stuur het naar onze bedrijfsjurist door. Dit is gewoon een stukje smaad, en ik weet niet wat ons bedrijf ermee gaat doen. Ik vind het gewoon niet zo handig van hem, en al helemaal niet netjes. Wij houden ons gewoon aan afspraken, en iemand tekent een contract, heel simpel. En d’r moet betaald worden. Dan kun je ‘t zelf wel invullen wat er aan de hand is.”

“Ik vind het jammer en laag. Wij zijn altijd bereid om met elkaar te praten. Jammer dat dit soort zaken op twitter worden gezet (-) Iemand gooit in een emotie iets op straat wat niet altijd handig is. (-) Maar het staat er wel, en heel veel mensen hebben het al gelezen, dus het kwaad is vaak al geschied.”

 

TPO vroeg Kuitenbrouwer om een reactie. Zijn vrouw nam op, ze zaten in de auto. We zouden met een half uurtje worden teruggebeld, helaas kwam er daarna geen reactie. Het is TPO ook na herhaaldelijk proberen niet meer gelukt contact op te nemen.