Media & TV

Kongsi Haro Kraak/Volkskrant/Marcel Gelauff: ‘Huidskleur verdachte noemen is prima’

04-10-2017 23:09

Dus u vroeg zich af of het benoemen van de huidskleur van de Las Vegas-terrorist, zijnde een blanke witte man, door het NOS Journaal misschien wel zo hypocriet is dat ze er alleen nog maar in kunnen stikken omdat ze bij het NOS Journaal normaal gesproken nog liever zeggen dat een aanslagpleger met een getinte huidskleur danwel zwarte huidskleur van Lego of Playmobil is gemaakt dan dat ze zeggen dat de huidskleur getint of zwart is, maar het benoemen van de blanke ‘witte’ huidskleur ineens wel okee is?

Welnu, in samenspraak met Haro Kraak, het eenmans millenialdeugleger van SJW-moralistencourant Volkskrant, voorheen 14 keer de Volkskrant, is het de hoofdredacteur van het NOS Journaal, Marcel Gelauff, gelukt te stikken in de eigen hypocrisie om daarna als ondode weer terug te keren:

 

“Wij probeerden alle feiten die op dat moment bekend waren te melden. We hebben daar verder geen bedoelingen bij. We noemden hoe oud hij is, uit welke staat hij komt en ook hoe hij eruitziet.

Iedereen duwt ons in het frame van zijn eigen politieke voorkeur. GeenStijl schreef dat de NOS ‘op wittemannenjacht’ was en noemde de beschrijving racistisch. Leon de Winter schreef woensdag in zijn column in De Telegraaf dat de huidskleur van de schutter niet van belang was en verweet het NOS Journaal een ‘oordelend medium’ te zijn.

Mensen proberen ons allemaal kwaadaardige intenties in de schoenen te schuiven. Het zou racistisch zijn. En bij een moslim zouden we de achtergrond juist verzwegen hebben, zeggen critici. Quatsch. Als we zeggen dat een schutter een zwarte man is, komt er veel minder ophef, denk ik.”

 

Mooi, mooi, mooi. Wij zullen het onthouden voor de eerstvolgende keer dat gewoon weer een ‘verwarde man’ van Arabische afkomst een aanslag pleegt (wat ongetwijfeld binnenkort zal zijn).