Bonusquote – Bart Nijman van GeenStijl over zeikwijven en islam

04-10-2017 16:36

Ah kijk aan, het notoir gesloten bolwerk dat GeenStijl doorgaans is, gaat heel even open door toedoen van Nieuwe Revu‘s Joost Bakker. Bart Nijman, nom de guerre Van Rossem, duwt in een moetlees interview (bl€ndl€-link) even wat urgente bonusquotes de wereld in.

Over GeenStijl (schuld van – ) en de oudmedialen (obsoleet):

Ja, we zijn soms schijthypocriet en totaal overdreven, we kiezen soms obstinaat één kant om die helemaal uit te melken… Maar dat doen anderen ook, alleen zeggen ze het niet. Objectiviteit in de media bestaat niet. Wie dat beweert, is de grootste subjectieve leugenaar.

Over islam:

Ik schrijf echt niet dat het allemaal kutmoslims zijn, ik benoem hun ideeën. Tegenwoordig vraag ik vaak: noem me één ding dat de islam ons heeft gebracht dat beter is dan we al hadden – en shoarma is geen argument. Dat antwoord bestáát gewoon niet.

Over Deugende BN-ers:

Als Eric Corton zegt: “Ik ben voor de opvang van vluchtelingen,” dan vraagt niemand uit zijn achterban: “Waarom eigenlijk?” Nee, je bent goed, want je wil zielige, arme mensen uit een oorlogsland aan je boezem drukken. Als ik dan zeg: “Ik weet niet of dit goed is voor de bestendigheid en verhoudingen binnen onze samenleving,” dan zeggen diezelfde mensen: “Je bent een nazi!”

Over de zeikwijven na AdverteerdersBellenGate (schuld van NRC):

Ik zou het zo weer opschrijven en geen letter aanpassen. Als dát al niet meer kan omdat sommige vrouwen zich in hun doos getrapt voelen… Sorry, hoor. Moeten we dan overal een disclaimer bij gaan plaatsen dat het sarcasme is? We zijn Nieuwe Revu niet! Het is een grap, niemand dwingt je om het te lezen. Ik ga toch ook niet naar de breiclub van Hertzberger om vervolgens te roepen dat het zo’n muffige oude taartenzooi is?

Over zichzelf:

Ik ben trouwens helemaal niet rechts.

BonusLOL:

Bart Nijman heeft een decanteerkaraf.

Het hele interview leest u via Blendle.