Media & TV

Kinderachtige RTL-directie weigert Wilfred Genee te feliciteren met nominatie TV-prijs

29-09-2017 12:33

Wilfred Genee vindt het jammer dat hij door de RTL-directie nog niet is gefeliciteerd met zijn nominatie voor de Zilveren Televizier Ster. “Ik heb nog niets gehoord, maar het is pas woensdag gebeurd dus ik mag aannemen dat de bloemen nog onderweg zijn”, zei de presentator van Voetbal Inside in de Veronica Ochtendshow van Niek van der Bruggen.

“Het is prachtig dat ik genomineerd ben, daar ben ik heel blij mee”, ging Wilfred verder. De presentator kijkt er ook niet heel erg van op dat hij nog niets van de directie heeft gehoord. “Zeker niet na dat mailtje van de directeur middenin de nacht. In dat opzicht is het ook niet heel verrassend.”

Volgens Wilfred gaat het om dezelfde mail waar zijn collega Johan Derksen afgelopen week over sprak in Voetbal Inside. “Als ik als werknemer zou roepen wat er in dat mailtje stond, dan zou ik op staande voet worden ontslagen. Het werkt niet heel erg inspirerend om m’n werk te doen. Ik ben niet gefeliciteerd, maar ik ben heel blij met de nominatie. Zullen we het daar maar op houden?”, aldus de presentator enigszins geraakt.

Schandelijk

Wilfred verwacht niet dat er op korte termijn een oplossing komt voor datgene wat er achter de schermen plaatsvindt. “Dat is lastig als je niet met zijn allen om de tafel kan komen”, zei hij.

Johan Derksen zei maandag in Voetbal Inside dat hij ‘van een niet nader te noemen medewerker’ een e-mail had gekregen die zo ‘schandelijk’ was dat hij hem niet eens kon lekken naar de media. “Omdat die man dan voor de rest van zijn leven geen leven gehad zou hebben. Dat vond ik heel onbeschaafd.”

Kritiek

Derksen en de rest van het Voetbal Inside-team zouden op het matje zijn geroepen omdat ze openlijk kritiek uitten op RTL in navolging van diverse andere tv-deskundigen. René van der Gijp zei maandag in de show dat hij verwacht dat daardoor een einde aan de show komt.

RTL was vrijdagochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.

Anp