Media & TV

Bonusquote – Arthur van Amerongen: ‘Ik besef dat ik echt dood wil en moet’

29-09-2017 12:01

 

“De meeste kerels van mijn leeftijd zullen zich in mij herkennen, en niet in het beeld dat kunsthistorica, journaliste en bloemenkind Laurence Ostyn van mij en mijn lotgenoten deze week schetste op de website van de Belgische staatstelevisie. Lees en huivert, witte mannen!

Mijn witte troon is een plee die ik regelmatig onderspetter omdat ik allergisch ben voor Portugese olijfolie. Nu ik dit epistel van Laurence herlees, besef ik dat ik echt dood wil en moet. The Great Fappening Is Over. De vorige keer dat ik ernstig aan zelfmoord dacht, was toen mijn gewaardeerde collega Stella Bergsma mij sloopte in deze genadeloze column.

Zoals ik net schreef, Stella: het Grote Rukken is Over. Het laatste sap dat uit mij komt, zal niet door mijn rechterhand worden opgewekt maar door putrefactie. Ik had toch al een fapverbod op de sociale media. Beter gezegd een fapfatwa van de Joop.”

 

We hebben het toch maar even gecheckt maar Tuur gaat niet écht dood. Hooguit alleen in cyberspace. Vanuit Portugal bereikte ons namelijk dit bericht: “Het is hier 30 graden en ijskoud bier kost 80 cent dus waarom zou ik dood willen? Ik ben wel goed maar niet gek!”

Ziet u wel? Don Arturo is gewoon nog helemaal zichzelf. Hopelijk nog minstens 150 jaar.