Opinie

Bonusquote: LINDA. geeft Baudet gelijk, vrouw wil ‘tegen muur worden gezet’

21-09-2017 12:20

 

“De lager opgeleiden [mannen] zonder werk en toekomstperspectief kiezen Trump en Wilders en verdoen hun tijd met schelden op Geenstijl en Twitter, de hoger opgeleiden verenigen zich rondom Thierry en zijn openlijke seksisme, de christelijken verzamelen zich in kerkelijke mannengroepen en de salafisten voeren een heilige oorlog tegen het onontkoombare; ze worden ingehaald door hun eigen vrouwen.

‘Ik heb de hele tijd maar dates met leuke, lieve mannen, die de rekening splitten en braaf informeren naar mijn leven, mijn kinderen mijn werk. Mannen die schattig zorgen voor hun kindjes en niet drinken als ze moeten rijden en uiterst begripvol praten over hun ex, en bij het afscheid netjes één zoen op je wang geven. Dan fiets ik weg en denk ik: wanneer komt er weer eens een man die me gewoon tegen de muur zet? Moet ik het initiatief nemen? Of ben ik dan een slet?'”

 

Saskia Noort, dat is een succesvolle thrillerschrijfster, schrijft in LINDA. een soort van reportage/reconstructie van haar avondje dineren met vrouwen en wat die vrouwen dan allemaal zelfgenoegzaam voor hatelijks zeggen over mannen (Blendle-link). Aangezien Saskia Noort heel erg goed is in fictie schrijven ligt het voor de hand dat er in werkelijkheid helemaal geen avondje met vrouwen was en dat alles wat die vrouwen in dit artikel zeggen gewoon verzonnen is door Saskia Noort.

(Typisch wijvenblaadjes: je weet nooit wat er is verzonnen, het zijn altijd weer interviews met anoniempjes of vage reconstructies en halve fictie van redactrices.)

Uit de door Saskia Noort verzonnen dialogen moet blijken dat mannen losers zijn omdat vrouwen in alles reeds beter zijn dan mannen en mannen in alles voorbij zijn gestreefd, ofzoiets, en mannen van veertig en vijftig zijn allemaal sukkels en losers die hun pik niet omhoog krijgen.

En dat is natuurlijk de schuld van Thierry Baudet, de seksist (en Geenstijl, duh).

Maar, wacht, hee, ho, wat laat Saskia Noort haar fictieve tafeldame aan het einde van haar artikel ineens zeggen? ‘Mannen zijn te lieve watjes die bang en onzeker zijn terwijl ik gewoon weer eens tegen de muur wil worden gezet en worden genomen’.

OEI! Wat doe je nu Saskia Noort?

Dit zullen de Vileine Stellingdames aan de #zeghet-UvA niet leuk vinden! Want het soort mannen waar door de fictieve tafeldames zo naar wordt gesmacht, zijn precies die versiergoeroe’s en macho-objectificeerders waar Baudet zo’n fan van is, en waarover hij een roman schreef.

Zou Baudet dan toch gelijk hebben als hij zegt dat vrouwen uiteindelijk ja bedoelen als ze nee zeggen? Ze willen immers gewoon door een brute macho tegen de muur worden gezet en worden genomen.

Het is voor Saskia Noort, en LINDA., maar te hopen dat deze opgevoerde tafeldames helemaal niet fictief zijn maar gewoon écht bestaan, roddelende, misgunnende, rancuneuze, hatende, zeikwijven van het zwak geslacht, dus uiterst realistisch, dat het zijn.

Anders moeten we nog concluderen dat ook in het hoofd van Saskia Noort, en in de knappe poppedijnenhoofdjes van de LINDA.-lezeresjes, een liefde voor het macho-Baudetiaanse seksistische objectificeren sluimert.

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens