Media & TV

Voortaan ook commenten met Disqus

18-09-2017 10:33

Foto: de banhamer.

 

Omdat Facebook wéér iets heeft aangepast waar, uiteraard, alleen Facebook zelf beter van wordt maar gebruikers niet, dit keer in het handige Facebook-comment-systeem, regende het klachten over Facebook en de commentpanelen op TPO. Want mensen zonder Facebook konden geen comments meer lezen, en dat was heel erg.

En ze vonden het al heel erg dat ze Facebook moesten gebruiken want Facebook is de satan ofzoiets.

Gefrustreerde commenters

Nouja okee, boeie, dachten wij maar de gefrustreerde commenters (die allemaal denken dat ze heul veul belangrijks toevoegen aan het debat en dat iedereen ze wil lezen) bleven maar drammen, en huiliehuilie doen, en zeuren en stalken en jammeren. Er werd gedreigd met zelfmoord, met voortaan alleen nog maar Joop.nl-comments lezen, met het inzenden van onleesbare artikelen (in vierverschillende kleuren, veel dikgedrukte zinnen en heel veel uitroeptekens), en er waren zelfs mensen die bereid waren om dan voortaan maar hun handgeschreven comments per post bij ons te laten bezorgen.

Dat was de druppel. Handgeschreven comments. Op papier. De ultieme nachtmerrie.

Disqus

TL;DR, u kunt voortaan óók reaguren door gebruik te maken van Disqus, een soort Facebook maar dan alleen voor comments. Heel handig systeem, want als je eenmaal bent ingelogd kun je op élke site die gebruik maakt van Disqus reaguren en anderen kunnen dan weer zien waar jij wat allemaal hebt gereaguurd (en aangezien de hele wereld zit te wachten op je bijdragen wil iedereen dat ook, nietwaar?).

Verder blijven de Facebook-comments gewoon bestaan, en je kunt op Disqus ook nog inloggen met je social media, zoals Facebook, dus je kunt een soort van cross-dual-commenten als je wilt.

En wij gaan modereren. En bannen.

Have fun!