Opinie

NRC Handelsblad, proficiat met resultaat na ‘oproep tot verzet’ tegen Baudet

08-09-2017 15:04

Van harte NRC Handelsblad! 15 jaar na de succesvolle oproep om ‘xenofoben’ als Pim Fortuyn ‘van ons lijf te houden’, is het jullie wéér gelukt. Na jullie anonieme hoofdredactionele commentaar waarin jullie expliciet opriepen tot verzet, en daarbij al even expliciet het woord ‘geweldloos’ weglieten in de hoop dat het woord ‘verzet’ zo breed mogelijk werd geïnterpreteerd, tegen politici als Wilders en Baudet maar ook columnisten als Karskens en Nanninga, werd de daad nu wéér bij het woord gevoegd.

Dit keer is het natuurlijk ‘slechts’ een bekladding met verf, heus zo erg nog niet als een kogel, maar het moet toch ultieme voldoening geven om te weten dat jullie met die anonieme, moralistische hetzestukjes in die ‘kwaliteitscourant’ van jullie ook écht kunnen bereiken wat jullie willen: haatzaaien. Andersdenkenden de mond snoeren. Onderdrukken. Macht uitoefenen. Controle houden. De maatschappij naar je hand zetten.

Heerlijk moet dat zijn, veilig anoniem vanaf je beveiligde redactiekantoor minions en nuttige idioten de opdracht geven om datgene te doen waaraan je zelf, uiteraard, je handen niet vuil wenst te maken.

Wie zegt nooit naar zulke absolute macht te verlangen is een leugenaar. Menselijker wordt het niet. In elke journalist schuilt een machtswellusteling. En een geobsedeerde onderdrukker (BNN).

Weldenkende mensen van Mediahuis

Toch nog even een vraagje, maar laat je succes vooral niet verpesten door kritische vragen hoor (niet dat jullie dat ooit wel hebben gedaan): is het niet een héél klein beetje hypocriet van jullie ‘weldenkende’ uitgever Mediahuis om een website als Geenstijl.nl volledig uit te kotsen, alsof het een melaatse is die zich ongewild toegang tot de redactie heeft verschaft, omdat daar ‘de verkeerde soort teksten’ worden geschreven terwijl er steeds maar weer helemaal niets wordt gezegd als anonieme activistische haatzaaiers het keer op keer voor elkaar krijgen om mensen daadwerkelijk tegen politici op te hitsen, politici daadwerkelijk schade toe te brengen en stemmen des volks daadwerkelijk het zwijgen op te leggen?

Misschien dat jullie Vlaamse hoofdredacteur, die van de drie ton bonus (naar het schijnt donatiegeld van goedbedoelende lezers), dat nog even kan navragen bij zijn Vlaamse uitgeefvrindjes? Bij Geenstijl zullen ze vast ook wel benieuwd zijn naar het antwoord. Anders wij wel.

Champagnejaar 2002

Nou multiculturele jongens en meisjes blanke elitaire babyboomers, wij laten jullie verder maar weer met rust. Dat de champagne jullie maar goed moge smaken. Wéér goed moge smaken. Er lagen vast nog wel wat flesjes koud, zeker? 2002 schijnt een goed champagnejaar te zijn. En groetjes aan die asielzoeker die jullie allemaal zo ruimhartig in jullie grachtenpand hebben opgenomen.