Media & TV

Bonusquote: Facebook nu ook politiek-ideologische organisatie

07-09-2017 19:19

 

“Facebook heeft de afgelopen periode alvast 470 valse Russische accounts offline gehaald. Het sociale netwerk deed dat nadat uit onderzoek was gebleken dat de Russen tussen juni 2015 en mei 2017 zo’n drieduizend betaalde berichten op Facebook plaatsten over gevoelige onderwerpen als immigratie, ras en seksuele geaardheid.

De bewuste advertenties zouden niet direct als doel hebben gehad om de politieke mening te beïnvloeden: er werd geen rechtstreeks stemadvies uitgebracht. De berichten waren wél sterk ideologisch van aard en hadden volgens Facebook als doel mensen uit elkaar te drijven op gevoelige onderwerpen als wapens, immigratie, rassen of rechten van homo’s.”

 

Wacht, staat dit er nou echt? Dus zelfs betaalde advertenties met ‘de verkeerde inhoud’ worden bij Facebook nu slachtoffer van censuur omdat de inhoud van de berichten Facebook niet aanstaat?

Wauw! We hebben nu dus te maken met het grootste en machtigste medium ter wereld ooit, waar de overheid geen invloed op kan uitoefenen, en dat machtige medium heeft een eigen ideologische lijn, namelijk: pro-immigratie, pro-multiculturele samenleving, pro-homorechten, pro-wapenwetten, etc. gewoon alle cultuurmarxistische standaard progressieve dingen dus.

Nu zijn het nog ‘de Russen’, straks zijn wij het. Of bent u het. En al het nieuws waarvan Facebook vindt dat de inhoud niet past bij de Facebook-ideologie.

Vraagje: hoe precies weet Facebook dat deze Russische advertenties met ‘gevoelige onderwerpen die mensen uit elkaar drijven’ (lol) niet gewoon advertenties waren voor kloppende, op feiten gebaseerde nieuwsberichten? Is ‘nieuws waardoor mensen uit elkaar worden gedreven’ straks helemaal verboden wellicht?

Zou er bij Facebook eigenlijk wel eens iemand hebben bedacht dat Trump de verkiezingswinst niet te danken heeft aan ‘nepnieuws door de Russen’ maar gewoon door feiten in het feitelijke nieuws? Dat zal wel veel te moeilijk zijn om te accepteren, al die ongemakkelijke waarheden.

Wij zijn weer Pravda lezen. Ook vandaag weer staat dat in dat alles fantastisch gaat met de Sovjet-Unie, zoals ook alles fantastisch gaat met de VS en de EU.

2 + 2 = 5.