Media & TV

‘Verzetskrant’ Trouw blijft dapper doorgaan met Thierry Baudet demoniseren

01-09-2017 11:48

 

“Ik leg Sternhell om te beginnen een citaat voor van Thierry Baudet, die zegt dat het Westen lijdt aan een ‘auto-immuunziekte’. Sprekend over immigratie, verklaarde hij: ‘Een deel van ons organisme – een belangrijk deel: ons afweersysteem – heeft zich tegen ons gekeerd. Op elk vlak worden we verzwakt, ondermijnd, overgeleverd.’ Is het vergezocht om daarin de echo te horen van een akelig verleden? Nee, zegt Sternhell, en ik geef in het vervolg van deze column het woord geheel aan hem.

‘Er is geen enkele reden om te veronderstellen dat het is ondergegaan met de ondergang van nazi-Duitsland. Dat mogen we niet vergeten als we zien wat er gaande is op de rechterflank in Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Nederland.'”

 

Aldus Stevo Akkerman, columnist voor de ‘verbinding zoekende’ courant Trouw, een courant waar ze ‘niet aan de zijlijn willen blijven staan’ maar ‘oplossingen willen zoeken’.

Datzelfde Trouw is alweer tijden bezig met een ranzige hetze tegen Thierry Baudet. Je kunt het gerust ‘demonisering’ noemen. Trouw kan sowieso weinig anders dan haten en demoniseren (‘betrokken’ en ‘sociaal zijn’ moet je immers uitdragen), maar dat zal ook te maken hebben met het Perdiep Ramesar-trauma. Zoiets kom je natuurlijk moeilijk te boven.

Wat ironisch is, want de demonisering van Fortuyn (wil iemand nog weten hoe dat is afgelopen?) begon óók in Trouw! Toch best knap: vijftien jaar later gewoon nog helemaal hetzelfde zijn.

 

Over Trouw: