Media & TV

Bonusquote: Geert Wilders en Thierry Baudet zijn soort van neonazi’s

01-09-2017 11:24

 

“In Charlottesville moesten deze onderlinge verschillen overstegen worden om ‘rechts te verenigen’. Daar toonde de beweging direct ook haar ware gezicht: racisme, fascisme en antisemitisme zijn geen uitwassen, maar vormen het hart van dit ‘alternatieve rechts’ in Amerika. Niet dat hun ideeën beperkt blijven tot de VS, de beweging is internationaal georiënteerd. Ook rechtse populisten in Europa spelen in op de angst ‘vervangen’ te worden. Het klinkt door in de opmerkingen van Thierry Baudet over de ‘homeopathische verdunning’ van het Nederlandse volk en zijn tirades tegen de EU, die opgericht zou zijn om de ‘Europese beschaving te vernietigen’. Geert Wilders nam het jargon van de neonazi’s zelfs letterlijk over. ‘Onze bevolking wordt vervangen. Genoeg is genoeg’, twitterde hij daags na de rellen in Charlottesville.”

 

Sinds één (1) blanke, kennelijk extreemrechtse, verwarde man neonazistische terrorist met zijn auto inreed op linkse demonstranten hebben de linkse media wereldwijd een field day. Want Het Grote Extreem Rechtse Neonazistiche Gevaar komt ons allemaal halen en is het Enige Echte Grote Gevaar in de wereld maar natuurlijk is er ook veel aandacht voor het gevaar van de radicale islam en extreem links!

De stap naar Baudet en Wilders is dan natuurlijk niet zo heel groot, die zijn eigenlijk altijd met het grootste gemak te demoniseren als ‘neonazi’. Zoals hier in de Groene Amsterdammer (Blendle-link). Dapper en krachtig als altijd, die Groene.

Nu wachten op iemand die met het dagboek van Anne Frank gaat staan wapperen.