Media & TV

Bonusquote: Dominique Weesie legt bestaansrecht Powned nogmaals uit

24-08-2017 10:28

 

“Wij maakten met dat artikel een stompzinnige fout en ik begrijp de commotie. Maar nu zijn wij het, morgen is het Thierry Baudet of Wierd Duk. Iedereen met een afwijkende mening die de mist ingaat, wordt extra bestraft.

Mensen die me goed kennen, weten dat ik de excuses meen. Als je hier al over struikelt, moet je jezelf echt laten nakijken. Het is de fatsoenspolitie in optima forma.”

Nogmaals, ik praat het niet goed, maar ik verdom het mijn mensen te laten wegzetten als racist. Het aantal bedreigingen dat we ontvingen, vooral op Facebook, was exorbitant. Echt honderden, heel heftig. Ik merk bij verslaggevers de angst om de straat weer op te gaan. Wij zijn echt niet de liefste, maar als iemand in zijn bek wordt gespuugd, moet dat niet worden goedgepraat met: ‘PowNed is nu eenmaal uit op rellen’. Je blijft met je poten van mijn mensen af.’

Waarom zouden mensen nog lid willen worden? Zeker nu je ze ook geen cadeautjes meer mag geven? Dat systeem moet veranderen en dat zal op termijn ook gebeuren, maar ik denk niet voor 2020. Ja, dan houdt PowNed op te bestaan. Althans, je hangt dan niet langer aan de borst van de subsidiekraan. Misschien worden we commercieel, misschien zou je de merken PowNed en GeenStijl kunnen samenvoegen… ik weet het allemaal nog niet.’

Er gaat 780 miljoen euro op jaarbasis naar de NPO, daarvan gaat slechts 19 miljoen naar online. Dat is schandalig weinig!

Afwijkende meningen die de elite niet bevallen, worden nog altijd weggezet als rechts obscuur. Dat is heel verstikkend. De NS heeft het tegenwoordig over ‘geachte reizigers’ in plaats van ‘dames en heren’ om maar niemand tegen het hoofd te stoten. Dan gil ik het uit: daar moeten we op af en iets mee doen! Mensen zijn niet goed snik aan het worden. “

 

Hear, hear!

Dominique Weesie, baas van Powned, legt het nogmaals uit: wie in Nederland afwijkende meningen verkondigt moet kapot, is een racist, mag worden mishandeld want ‘daar vragen ze ook om’ en het is altijd allemaal ‘extreem rechts obscuur’ want afwijkend.

En daarom dus óók een publieke omroep voor deze noodzakelijke geluiden. Zoals er ook een commerciële Geenstijl en TPO zijn. Pluriforme samenleving, pluriforme geluiden en meningen. Geen uitzonderingen.

Hele interview in AD (Blendle-link).