Reactie op artikel: ‘De Limburger roept op tot stalking voorzitter publieke omroep’

17-08-2017 14:47

Zo zo, Bert Brussen, op je pik getrapt? En TPO-medewerkster Annabel Nanninga al evenzeer (al heet het bij haar om gendertechnische redenen natuurlijk anders). Mijn opiniestukje over Powned-hoofdredacteur Dominique Weesie en zijn onfrisse manier van journalistiek bedrijven schoot bij jullie overduidelijk in het verkeerde keelgat.

Vooral – of eigenlijk alléén – deze passage deed de woede ontsteken:

 

“Dominique Weesie kan worden bestookt met brieven en mails, gebombardeerd met tweets en platgebeld op zijn voicemail. Desnoods: aangifte doen en schadeclaims indienen, telkens als het té smerig wordt.”

 

Brij aan scheldwoorden

De vraag is: waarom werden jullie eigenlijk zo nijdig? Zie de brij aan scheldwoorden die jullie beiden over me uit hebben gestort: laffe klootzak, levensgevaarlijk, opa, Limbabwaan, doodziek, rancuneus, lafaard, leugenaar, stalker en haatzaaier.

Serieuze argumenten heb ik niet gezien, en op mijn kritiek richting Powned gaan jullie al helemáál niet in.

Is het nou gewoon een kwestie van slecht lezen, Bert? Of heb je, vilein en doelbewust, mijn verhaal verdraaid door te doen alsof ik Weesie privé lastig zou willen vallen? Om alle misverstanden maar even te voorkomen: dat laatste heb ik niet geschreven, niet bedoeld en ik wil ook niet dat het gebeurt. Maar Weesie benaderen in functie, als hoofdredacteur, op zijn werkadres/mail/telefoon: jahaaaa, doen!

Powned

Want waarom zou dat niet mogen? Waarom zouden mensen die Powned spuugzat zijn dat niet massaal mogen laten weten aan de hoofdverantwoordelijke? Hoe kan het dat jij, normaliter toch Ridder van het Vrije Woord, daar zo’n problemen mee hebt?

Het zal toch niet zijn omdat je zelf werkt voor Powned, is het wel? Zoals je me zelf vandaag nog hebt bevestigd. Iets wat je trouwens in je stuk wel had mogen vermelden.

Smullen

Wat die aangifte betreft: kom op, doe het! Ik verheug me er nu al op hoe je dan recht moet lullen wat krom is. Powned is de haatzaaiende partij, dáár zou je voor naar het Openbaar Ministerie moeten stappen als je zo nodig een stoere daad wil stellen. Maar ja…wiens brood men eet wiens woord men spreekt, is het niet? (En dat noemt mij laf…)

Het wordt smullen, zo’n rechtszaak. Powned die bij de rechter betoogt dat de journalistieke mores is geschonden – HAHAHAHAHA!!!

Echt teleurstellend en bedenkelijk vind ik jullie bewuste poging de zaak te framen door me neer te zetten als een gevaarlijke stalker. Foei Bert. Ik kan jullie honderd keer laten weten dat ik Weesie privé lastig vallen not done vindt, maar jullie negeren het gewoon, het past niet in jullie straatje, want dan is er geen fittie.

Brieven en telefoontjes

Of…vinden jullie dat de Powned-baas óók op zijn werkadres en onder werktijd niet mag worden bestookt met klachten, brieven en telefoontjes? Powned-lezers, die godverdomme meebetalen aan die omroep, mogen toch zeker wel kenbaar maken dat ze niet zijn gediend van de bruine smurrie uit die burelen? Welke methode is volgens jullie eigenlijk wél geoorloofd om verzet aan te tekenen?

En nee, nou niet komen met ‘de rechter’. Ik wil geen verbod op Powned, ik wil publiekelijk tegengas tegen een misselijk podium dat foute anonieme schrijfsels snel weer wegmoffelt. Wat is er mis met postzakken vol boze brieven op het bureau van Weesie? Zeg het me eens.

Jij schreef ook dit: “Of zullen we Sjors van Beek maar gewoon even massaal mailen en bellen omdat hij iets schrijft wat ons niet bevalt? Volgens Sjors van Beek en De Limburger mag dat kennelijk gewoon”.

Bel me gerust

Inderdaad. Bel me gerust: 06-20540202. Of [email protected]. Ik noem het geen stalken maar feedback of kritiek.

Zoals dit stukje ook gewoon kritiek op jullie is. Plaats het, zoals je me hebt beloofd, en voer gewoon een stevig debat. Kan je nieuwe baas Weesie ook nog wat van opsteken.

En de aangifte zie ik wel komen, okee?

Lees ook: De Limburger roept openlijk op tot stalking en lastigvallen voorzitter publieke omroep.