Opinie

De Limburger roept openlijk op tot stalking en lastigvallen voorzitter publieke omroep

16-08-2017 14:16

 

“De Raad voor de Journalistiek, het aangewezen orgaan voor klachten, biedt geen soelaas, PowNed erkent dit toezichtsorgaan niet. Maar de staatssecretaris van Mediazaken en de Ombudsman van de publieke omroep kunnen worden bestookt met klachten, elke dag, na elk vunzig anoniem artikeltje opnieuw. (Vorige week, na het ‘drenkeling-artikel’, kreeg die Ombudsman vier klachten. Ze werden terzijde gelegd toen het artikel fluks offline ging). Dominique Weesie kan worden bestookt met brieven en mails, gebombardeerd met tweets en platgebeld op zijn voicemail. Desnoods: aangifte doen en schadeclaims indienen, telkens als het té smerig wordt.”

 

Sjors van Beek, columnist van De Limburger, vroeger door ons erg gewaardeerd, las meer dan een week na publicatie ook het gewraakte ophef-artikel van Powned dat al snel weer werd verwijderd en waarvoor Powned-voorzitter Dominique Weesie openlijk zijn excuses aanbood.

Maar helaas, voor babyboomer-moralisten zijn excuses nooit voldoende. Rancune is een gif dat zich moeilijk laat bestrijden. Een gif dat gezaaid is in veel journalisten.

Dus moet nu alsnóg Dominique Weesie kapot. En daarom vraagt Sjors van Beek, van het toch al zo fatsoenlijke krantje De Limburger, of iedereen Dominque Weesie even wil stalken zodat die straks geen leven meer heeft. Want als de gewone methodes (rechtstaat, journalistiek) niet voldoende zijn dan blijkt geweld toch steeds maar weer de oplossing te zijn voor het narcistische ego van de ‘journalistieke’ moralist sinds 1968.

Ook voor Sjors van Beek geldt: zolang er maar iemand kapot wordt gemaakt om de haatgevoelens te bevredigen, dan is het prima. Sjors van Beek is boos, nu moet de wereld branden. En dat vervolgens opschrijven en publiceren in een medium is dan kennelijk niet net zo dom, hatelijk en slecht als datgene waartegen je zegt te strijden.

Sociale, verschillige, fatsoenlijke Nederlandse moralisten in Nederlandse media ten voeten uit dus. Nee, het gaat nooit echt veranderen.

Wie doet er even aangifte tegen De Limburger voor haatzaaien en uitlokken van stalking? Of zullen we Sjors van Beek maar gewoon even massaal mailen en bellen omdat hij iets schrijft wat ons niet bevalt? Volgens Sjors van Beek en De Limburger mag dat kennelijk gewoon.

Nu even wat schadeclaims indienen.

 

Lees ook: Dagblad De Limburger, voor al uw smerige Godwins.