Media & TV

Tim Hofman doet aangifte tegen Quote 500-lid na klappen – Peter R. de Vries hekelt Hofman

15-08-2017 21:52

Presentator Tim Hofman gaat aangifte doen vanwege de klappen die zijn gevallen tijdens een ruzie met een Nijmeegse huisbaas. Dat gebeurde maandag bij opnamen voor het internetprogramma #BOOS. Vastgoedhandelaar en Quote 500-lid Ton Hendriks heeft aangifte gedaan tegen Hofman, omdat die ongevraagd met een cameraploeg zijn kantoor zou zijn binnengedrongen en niet wilde vertrekken.

Hofman liep een gebroken kaak op en moet naar eigen zeggen zes weken door een rietje eten. De cameraman kreeg eveneens klappen en moest net als de presentator naar het ziekenhuis. Niet alleen Hofman, maar ook de cameraman, een vrouwelijke redacteur die erbij was en BNN-VARA doen aangifte tegen de huisbaas en een andere aanwezige man, blijkt uit een tweet van de omroep. De politie is volgens een woordvoerder bezig met een onderzoek naar het incident. Beide partijen worden gehoord. Er was dinsdag nog niemand aangehouden.

Donderdag vertelt Hofman zijn verhaal in het YouTube-programma #BOOS. Daarin probeert hij problemen en klachten van jongeren op te lossen door onder meer bij instanties langs te gaan. De huisbaas liet eerder aan Quote weten dat hij Tim een klap gaf omdat de presentator hém wilde slaan.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft geen goed woord over voor de werkwijze van Hofman: “Dat Tim gewond raakte heeft hij over zichzelf afgeroepen met een te provocerende, schijtlollige manier van ‘journalistiek’ bedrijven”, aldus De Vries.

Lees ook

AD – Peter R. de Vries maakt gehakt van ‘schijtlollig slachtoffer’ Tim Hofman

ANP/TPO