Media & TV

Joop.nl (VARA/NPO) erkent eigen falen en aanzetten tot haat

13-08-2017 20:27

 

“Het vrije internet bleek naast een onuitputtelijke bron van porno, ideeën en innovatie, ook een plek waar mensen durfden te zeggen wat ze echt dachten in de donkerste krochten van hun brein waar het geweten geen bereik heeft. Die ‘verfrissende eerlijkheid’ ging altijd ten koste van anderen, niet toevallig minderheden of gemarginaliseerden in de samenleving, maar bleek daarom niet minder populair.”

 

Inderdaad, sinds Joop.nl werd het extreem-linkse gedeelte van de samenleving pas écht wakker en werd de samenleving op het vrije internet overstelpt met haat uit de donkerste krochten van breinen, waar het geweten geen bereik heeft. Keer op keer op keer op keer werden mensen aan de digitale schandpaal genageld, meestal de verkeerden, keer op keer op keer op keer werd haat aangezwengeld tegen andersdenkende minderheden en vanwege hun mening gemarginaliseerden in de samenleving, vaak door manipulatie en propaganda.

Joop.nl heeft volkomen gelijk: de online VARA is vooral ten koste gegaan van anderen, maar bleek daarom niet minder populair. Dapper dat Joop.nl dit nu eindelijk ook zelf onder ogen durft te komen en niet, zoals je vaak ziet, blijft hangen in vooral het beschuldigen van de ander maar doen alsof het in je eigen parochie allemaal fantastisch is (een ‘JP Geelentje’ doen).

En het wás al zo erg voordat Joop.nl bestond.