Opinie

Volkskrant kotst Google-klokkenluider James Damore uit want ‘held van alt-right’

12-08-2017 19:41

 

“Bovendien vindt Damore dat de kloof tussen mannen en vrouwen in de techwereld gezocht moet worden in biologische verklaringen: vrouwen houden van mensen, mannen van status – het bekende riedeltje. Twee dagen later mocht Damore zijn biezen pakken.

Een overtrokken reactie van Google, maar vooral ook zonde. De gemiddelde kantoortuin is immers niet compleet zonder minstens één collega die onnozele tips en adviezen geeft waar vrijwel niemand op zit te wachten.

Toch jammer dat James Damore zelf ook geen eerlijke discussie voorstaat. Deze week gaf de oud-Google-werknemer zijn eerste interviews, en wel aan de ultra-conservatieve youtubers Stefan Molyneux en Jordan B. Peterson die, niet heel toevallig, felle tegenstanders zijn van feminisme en diversiteit.

Google kan ongetwijfeld niet goed tegen kritiek, maar heus, dat geldt evengoed voor de nieuwe alt-rightheld James Damore.”

 

Er zijn van die dagen dat de Volkskrant met de minuut dommer en achterlijker lijkt te worden. Vandaag is zo’n dag.

Klokkenluider James Damore is volgens de Volkskrant niet onterecht ontslagen omdat je mensen nou eenmaal niet ontslaat vanwege hun onwelgevallige mening, nee, het was toch maar iemand die ‘onnozele’ dingen zegt (lees: de keiharde, wetenschappelijk bewezen, ‘seksistische’ waarheid die de Volkskrant niet bevalt) en dat hoort op elk beetje kantoor (waarmee de schrijfster het waarschijnlijk over zichzelf heeft).

En als je dan interviews geeft aan de succesvolle, vlijmscherpe en realistische YouTuber Stefan Molyneux (‘ultra-conservatief’, lol) of aan een hoogleraar psychologie (normaal gesproken toch écht het soort van gezag waar de Volkskrant zo veel vertrouwen in heeft) dan ‘sta je geen eerlijke discussie voor’ (want je links-activistisch laten framen door een nepnieuwszender als CNN of een nepnieuwskrant als de Volkskrant is tenminste wél een eerlijke discussie) en kun je ‘niet tegen kritiek’ (of je wilt gewoon een compleet verhaal kunnen vertellen waarvan je zo ook wel weet dat links-activistische media er alles aan zullen doen om het te begraven omdat het niet in hun ideologische agenda past. Zoals maar weer blijkt uit dit zoveelste stukje andersdenkendenhaat van de Volkskrant, waarvoor dank en waarvan akte).

Sowieso, je medewerking verlenen aan alternatieve media en een Canadese hoogleraar psychologie, dan ben je automatisch ‘Alt-Right’. Aldus de Volkskrant. Dat integere kwaliteitsblad.

En straks maar weer klagen dat mensen hun interviews liever geven aan alternatieve online media dan aan ‘gezaghebbende’, ‘kritische’ couranten…