Media & TV

Gendergedramwatch: genderneutraal ‘Hojo’ zomerkamp voor kinderen

11-08-2017 11:49

 

“Op het Hojokamp in Gemert is iedereen welkom. Het is een vakantiekamp voor jongeren tussen de 13 en 25 jaar. Ze lopen rond met homo-, biseksuele- en/of transgender gevoelens.

Dat er mensen zijn die zich aan genderneutraliteit storen, verbaast Alex. “Reizigers aanspreken met ‘beste reizigers’ is normaal. Ik zie het probleem totaal niet.”

“Bij Google hebben ze het kopje ‘anders’ als je een YouTube-account aanmaakt. Dat vind ik een verbetering. Maar het is onzin dat ik bij het bestellen van een koptelefoon moet invullen of ik man of vrouw ben. Wat maakt dat nu uit?”

Mel hoopt dat er iets in de taal verandert. Bijvoorbeeld in hoe je als genderneutraal aangesproken wordt. “Je kunt toch ‘die’ zeggen? Bijvoorbeeld: ‘die of diegene ging naar de supermarkt’ en niet: ‘zij ging naar de supermarkt’.”

 

Ziet u wel? Als je het in taal verandert dan verander je vanzelf de werkelijkheid, ook voor kinderen vanaf 13 jaar oud. Postmodernistische indoctrinatie voor basisschoolleerlingen. Voor elke totalitaire opvatting geldt immers: hoe eerder je begint met brainwashing, hoe beter het resultaat. Behaalde resultaten in het verleden bieden garanties voor de toekomst.

Weet u trouwens al het antwoord op de vraag hoeveel 2 plus 2 is?

 

Lees ook: Gendergedramwatch – NU.nl: ‘Het helpt als taal wat inclusiever wordt’.