Opinie

Door ‘fatsoenlijk’ Mediahuis uitgegeven NRC-columnist wil wéér politicus ‘ruimen’

23-07-2017 18:48

 

 

Alstu: een leuke fatsoenlijke columnist voor weldenkende mensen. Die graag ziet dat een SGP-politicus dood gaat omdat de SGP-politicus de verkeerde mening heeft. Dezelfde columnist die ook al eens schreef dat een GroenLinks-politica mag worden ingespoten “met de meest gruwelijke kankercellen” en ook al eens opriep om een “precisiebombardement” op het huis met daarin het gezin van een Telegraaf-verslaggeefster uit te voeren. Want van de columnist “mag het hele gezin dood”. Het is dan ook geen kleine misdaad natuurlijk, zomaar een andere mening dan Youp van ‘t Hek hebben.

Prima hoor, vrij land vrije mening, lang leve de diversiteit aan columnisten. Maar het is wel verschrikkelijk hypocriet.

Raar

Want NRC Handelsblad, waarin deze columnist elke week zijn ongefundeerde, tendentieuze en nodeloos kwetsende stukje schrijft, wordt uitgegeven door het Vlaamse Mediahuis. U weet wel: die uitgever met zoveel beroepsethiek dat ze Geenstijl.nl principieel niet willen uitgeven want “ieder weldenkend mens moet tegen dit soort teksten zijn”. En: “Professionele journalistiek hoort toch een bepaalde ethiek bij”.

Raar. Kennelijk hebben weldenkende mensen geen enkel probleem met een columnist die het liefste ziet dat iedereen waar hij het niet mee eens is op jammerlijke wijze om het leve komt, inclusief hun gezin als het even kan, maar wel met een opniewebsite waar ze het ranten, trollen en becommentariëren juist hebben geleerd van precies dit soort columnisten. Maargoed, er is ethisch helemaal niets mis met gezinnen dood willen hebben of politici met gruwelijke kankercellen willen injecteren, zo blijkt.

Hypocrisie. Je kunt er met gemak in stikken.

Misselijkmakende troep

Zouden er al adverteerders zijn die ‘hun morele verantwoordelijkheid’ hebben genomen en zijn gestopt met adverteren in NRC?
Is het alweer tijd voor actie, Rosanne Hertzberger?
Manifest samen met de Volkskrant maken anders?
Misschien eens oproepen tot ‘verzet’ tegen al dat kwetsende onfatsoen, anonieme hoofdredactie?

Waarom Youp van ‘t Hek in NRC staat? Ja, dat is natuurlijk de enige courant “die dit soort misselijkmakende troep wil afdrukken”.