Media & TV

Bonusquote: Sander van Walsum (Volkskrant) doet Anne Fleur Dekker (VARA)

21-07-2017 10:22

 

“Op het internet is de wet van de omgekeerde Godwin van kracht: elke discussie eindigt bij Pim Fortuyn en Volkert van der G. Zo van: de kogel kwam van links. En: voordat links ging schieten, gooide ze met taarten. Alsof elke taart in het gezicht van een politicus tot moord leidt. Soms komt de kogel van rechts. Kijk maar naar Breivik. Maar daar hoor je niemand over.

Een jaar of tien geleden zag ik op school, het Gemeentelijk Gymnasium hier in Hilversum, The Inconvenient Truth van Al Gore. Dat maakte heel veel indruk op me. Ik werd lid van Dwars, de jongerenorganisatie van GroenLinks. En zo ben ik het activisme ingerold.

Ik heb geen brandende auto gezien. Wel politieagenten die erop lossloegen en skinheads met ijzeren kruisen. Maar de meeste media hebben die incidenten van het Zwart Blok enorm uitvergroot om ons te framen. ‘

Waarom zeg je niet gewoon: de mensen van Zwart Blok zijn eikels?

Om niet toe te geven aan het onderscheid dat de media maken tussen good activist en bad activist. We laten ons niet tegen elkaar uitspelen. Bovendien richt de elite met haar oorlogen en haar klimaatverandering oneindig meer ellende aan dat een handjevol anarchisten in de straten van Hamburg.”

 

Kijk, dat is grappig van de Volkskrant: die interviewen Anne Fleur Dekker zo op het eerste gezicht heel keurig en eerlijk-objectief, maar juist door dat te doen krijg je het beste resultaat. De ene LOL-quote na de andere komt er uitrollen, als een opstandige Gooische puber uit een met condens beslagen tentje op een hockeyfeest.

Zo heeft Anne Fleur ‘geen brandende auto gezien’ in Hamburg (dus was er ook niets aan de hand) en is het verder allemaal de schuld van politiegeweld, ‘skinheads met ijzeren kruisen’ (LOL) en natuurlijk die verduivelde extreem-rechtse media. En dan nog mensen: wat zijn een paar brandende auto’s in vergelijking met die fascistische ‘elite’ met hun gemene oorlogen en stomme klimaatverandering? Nou?

Kostelijk leesvoer mensen, KOS-TE-LIJK. (Blendle-link.)