Media & TV

Lezers Nederlands Dagblad in paar maanden tijd veel negatiever over D66

08-07-2017 13:28

Bijna de helft van de doorgaans zeer christelijke Nederlands Dagblad-lezers is de afgelopen maanden nóg negatiever gaan denken over D66 dan ze al deden. Met name CDA- en ChristenUnie-stemmers zijn negatiever geworden. SGP-stemmers niet, maar die waren sowieso al erg negatief over D66. Dit meldt het ND zaterdag zelf (Blendle-link).

Vooral de breuk tussen D66 en CU in de eerste fase van de formatie heeft voor veel christenen ‘de ware aard’ van D66 laten zien.

Toch vinden veel christenen dat CU en D66 weer met elkaar moeten onderhandelen. Het feit dat juist de CU invloed kan hebben op D66 vinden christenen een belangrijke reden om samen te gaan regeren. Slechts een kleine minderheid vindt dat CU en D66 samen moeten werken ‘omdat het niet anders kan’.

Medisch ethische kwesties als ‘voltooid leven’ en ‘abortus’ vinden de christenen het allerbelangrijkste punt van een CU-regeringsdeelname. Meer dan 65 procent vindt dat CU en CDA er alles aan moeten doen om de voorgestelde plannen voor een ‘voltooid leven’-wet tegen te houden.


Bron: Nederlands Dagblad.