Media & TV

Bonusquote: Wierd Duk loopt leeg

08-07-2017 17:26

Van Bruggen is je kennelijk gunstig gezind. Dat geldt niet voor een man die in 2005 wél Pvda-voorzitter werd: Michiel van Hulten. Hij noemde je laatst op Twitter een ‘extreemrechtse complotdenker’.

‘Van Hulten praat de gekochte journalist Joshua Livestro na. Die twee waren de woordvoerders van de ja-campagne bij het Oekraïne-referendum. Livestro kreeg daar geld voor van miljardair George Soros. Ik droeg destijds argumenten aan om nee te stemmen. Tot woede van Van Hulten en Livestro won nee.’

Van Hulten schreef ook: ‘Ik heb je een jaar lang genegeerd, maar fascisme bestrijd je niet door het te negeren.’

Duk zucht diep. ‘Borderline-gedrag is het. Wat moet ik? Aangifte doen? Dan kan ik wel aan de gang blijven.

Ik ben verbaasd over de bubbel waarin veel mensen, inclusief journalisten, leven. In bijna alle Nederlandse media is het discours over Syrië, Donald Trump, Rusland, de islam en de multiculturele samenleving hetzelfde.

Ik ben oud-Rusland-correspondent. Bijna niemand zegt dat Rusland ook wel erg is geprovoceerd met de onzalige uitbreidingsplannen van de EU en de NAVO. En dan wel, zoals de Volkskrant laatst, proberen Thierry Baudet te ontmaskeren als extreemrechts.

Ik vind dat wijd verbreide politiek correcte denken laf, moraliserend en makkelijk.

Hoge bomen vangen veel wind, maar het wordt echt vervelend als mensen obsessief-agressief met je bezig zijn, zoals Peter Breedveld van de website Frontaalnaakt, je bedreigen of je ontslag eisen, zoals oud-CDA-Kamerlid Ad Lansink en een regionale Groenlinks-politicus doen. Maar wat kun je eraan doen behalve negeren?’

De Volkskrant wilde kennelijk checken of je bronnen deugen.

‘En waarom? Omdat een deel van mijn stukken Kreling c.s. niet bevalt. Ze willen me ‘ontmaskeren’. Sneu. Pure intimidatiejournalistiek is het.'”

 

Journalistieke held Wierd Duk wordt kritisch ondervraagd door Boudewijn Geels in Villamedia. Een uitstekend artikel, en absolute must read derhalve. (Blendle-link.)