Opinie

‘Erkenbrand’, wij moesten het eerst even Googlen

28-06-2017 15:06

Kijk, ‘journalistiek’ voorbij de waan van de dag: er is een groepering in Nederland die kennelijk ‘fout’ is volgens de extreem-linkse activist en ex-Sargasso.nl (een linkse haatsite met anonieme haatcolumnisten waar men feest viert als rechtse bloggers worden doodgereden door een vrachtwagen)-moralist Dimitri Tokmetzis (‘correspondent veiligheidsindustrie’, lol) en dus is iedereen die daar aan de haren kan worden bijgesleept ook fout. Moffenhoeren zijn moffenhoeren moet je maar denken, ze kunnen allemaal worden kaalgeschoren.

Nu had ondergetekende nog niet van ‘Erkenbrand’ gehoord, en moest even Googlen, maar dat mag de pret niet drukken, want hunnie van Erkenbrand lezen nogal vaak TPO.nl (voor iedereen gratis toegankelijk), en ze retweeten ook nog eens de (geautomatiseerde) openbare tweets van TPO.nl dus ons van TPO zijn gewoon ook een beetje Erkenbrand en fout. Net als uiteraard Joost Niemöller (‘met artikelen die ook hun weg vinden in de reguliere media’, het is een schande, artikelen die een weg vinden in de reguliere media, en dat in een vrij land!), alles van Geenstijl en natuurlijk Elsevier (duh!). Allemaal fout in de oorlog, allemaal kaal, allemaal naar de Goelag. Aldus De Correspondent in glibberige nieuwspraakteksten en dito kruiperige artikelen.

Zou De Correspondent wel eens worden gelezen door Volkert van der Graaf of Mohammed Bouyeri trouwens? We willen natuurlijk niks suggereren, alleen even noemen, maar het is dan toch maar even gezegd. Netwerk he, netwerk. Is data. Moet worden benoemd.

Toch maar even gezegd

Maar hohoho, hij bedoelt natuurlijk niet dat genoemde media en personen er iets mee te maken hebben hoor! Nee, maar hij heeft het wel mooi even genoemd. Zoals de Volkskrant het ook altijd heel belangrijk vindt om Thierry Baudet ‘extreem rechtse vrouwenhater’ te noemen en zoals Wilmer Heck van NRC Handelsblad meestal ook ‘alleen maar noemt’ dat Bart Nijman of iemand van het FvD 150 jaar geleden een keer een ‘fout’ iemand hebben geretweet. Bedoelen ze niks mee hoor! Maar het is mooi even gezegd. Snapt u wel? (Uitstekende kwaliteitsjournalistiek ook: iemand leest veel tweets van iemand die veel boeken van Hitler leest, dus het zijn allemaal nazi’s, tot zover ons bewijs volgens de Code van Bordeaux, nu graag een Tegel.)

‘Bent u een verkrachtende moordenaar?’ ‘Nee, ik ben geen verkrachtende moordenaar’, aldus de onschuldige verdachte aan wie de verdenking ‘verkrachtende moordenaar’ voor eeuwig zal kleven.

Rancuneuze actiejournalistiek

Dit soort rancuneuze actiejournalistiek begint de laatste tijd steeds erger te worden. Zie ook de recente pogingen van twee Volkskrant-‘journalisten’ die serieus denken dat het verdacht maken van Wierd Duk (ook ‘fout’ natuurlijk) tot hun journalistieke vaardigheden behoort. Veel erger, het zijn twee ‘journalisten’ die dagelijks niets anders twitteren dan onversneden Geenstijl-haat, Rusland-haat en andersdenkendenhaat. Goed Volk: moraliseren tot je er een hersenbloeding van krijgt. Een half uurtje door hun obsessieve tweets scrollen en je gaat vanzelf kokhalzen.

Het is een raadsel hoe dat soort ideologisch gedreven activisten bij een ‘objectieve’ krant kunnen werken. Het is trouwens ook een raadsel waarom dat soort mensen nooit stikken in hun eigen haat. Dat mensen zo’n courant nog steeds betrouwbaar vinden, terwijl ze toch echt zelf kunnen zien wat de redacteuren in werkelijkheid vinden of willen en wat hun drijfveren zijn, dat is eigenlijk ook een raadsel. Misschien wel het grootste.

Zelfs het doorgaans keurige en journalistiek professionele Nederlands Dagblad (waarin het vooral over ‘naastenliefde’ en het Licht, de Weg en de Waarheid van de Heiland gaat) kwam onlangs met een uitgebreid ‘het is allemaal de schuld van Geenstijl en alles wat daar bijhoort’-haatstuk waarin zelfbenoemde ‘slachtoffers van Geenstijl’ uitgebreid huiliehuilie mochten doen. Zonder wederhoor van de ‘daders’. Mét wederhoor zou zijn gebleken dat die ‘slachtoffers’ eveneens daders zijn en de daders eveneens ‘slachtoffers’. Waar twee ruzie maken hebben er twee schuld, aldus Kaïn tegen Abel. Maar dat was te gebalanceerd voor de christelijk betrokken courant die normaal alles op alles zet om gebalanceerd te zijn maar nu even niet want Geenstijl moet kapot.

Christelijk maar hypocriet: sneeuw die wit is, nachten die donker zijn, water dat nat is.

Geenstijl-netwerk

In antwoord op een mail aan de hoofdredacteur van het ND kreeg ondergetekende zelfs te horen dat het ging om een ‘Geenstijl-netwerk’, dus dat het daarom verder prima was om mensen die überhaupt nooit iets met Geenstijl te maken hebben gehad met naam en toenaam, maar zonder tegengeluid of verdediging, te laten besmeuren door online stalkers en andere psychopaten die dankbaar gebruik maken van zo’n christelijk podium vol naastenliefde om, als het ze uitkomt, ‘slachtoffer’ te kunnen zijn. Het is werkelijk verbijsterend te zien hoe zelfs normaal gesproken dogmatische normen en waarden-media bereid zijn alles waar ze voor staan te verlaten om de andersdenkende vijand maar te kunnen haten. (Zie ook De Correspondent. Of de columns van Rob Wijnberg, die vooral lijken te zijn bedoeld om de waan van de dag te versterken in plaats van er aan voorbij te gaan.)

Jezus zal hebben geweend, het moet nog lang onrustig zijn geweest in de Hemelse Gewesten. Maargoed, Hij vergeeft toch wel. Hij wél. Van Hem kan een rancuneuze hypocriete klootzak als Sjirk Kuiper nog veel leren. Misschien toch eens een kopietje van het Nieuwe Testament naar de redactie van het Nederlands Dagblad sturen…

De afgeschminkte moralist

Ja, je zou haast denken dat de jaren ’70 weer helemaal terug van weggeweest zijn in de vaderlandse media. Zelden werd er sinds de jaren ’70 meer gehaat en werden er meer karakters vermoord als in de afgelopen jaren. Maar in de jaren ’70 waren het tenminste nog columnisten die niet konden ophouden met karaktermoorden en zwart maken. Heden ten dage zijn alle goede columnisten uit de weg geruimd en hebben ‘journalisten’ het ideologische stokje overgenomen.

Moffenhoeren, ze zullen en moeten kaal. Allemaal. Ook als ze geen moffenhoer zijn maar toevallig naast de moffenhoer woonden. Anders kunnen Rob Wijnberg en Dimitri Tokmetzis niet rustig slapen. Zonder morele bevrediging geen nachtrust. Dat is de grootste straf voor moralisten: ze krijgen net zo weinig slaap als zij die met een bezwaard geweten denken te kunnen rusten.

Wat dat betreft, lees De Correspondent als u de moralist volledig afgeschminkt wilt zien en in het naakte van haat vertrokken gelaat van de gekrenkte narcist wilt kunnen staren gelijk het staren in een afgrond. Nederland zit er vol mee. Het zijn er meer dan ooit. Gefrustreerder, woedender, hatelijker dan ooit. Verdekt opgesteld onder een dun laagje beschaving.

Voorbij de waan van de dag: ‘Wij hebben gelijk, altijd, als we het niet krijgen komen we het wel halen.’ De ‘fatsoenlijke beschaving’ is duidelijk gewoon nog altijd oorlog.

U mag nu de loop richten. Weer.