Brusselmansgate: CPNB: ‘F*ck Nieuwe Revu’ – Boekenclub doet tijdschrift in de ban na column over Anouk

21-06-2017 11:43

CPNB – organisator van onder meer de Boekenweek – doet Nieuwe Revu in de ban. Aanleiding: een column van Hermans Brusselmans over zangeres Anouk in Nieuwe Revu. Dinsdag brak alomtegenwoordige #Ophef uit omdat Deugtwitter weinig ingenomen was met teksten als “Deze blonde del weigert om de pil te slikken omdat haar kop er nog dikker van zou worden; ze gebruikt geen condoom omdat anders de binnenkant van haar flamoes naar verbrand rubber zou smaken, en voor het zingen de kerk uit vertikt ze puur uit misplaatst feminisme, zodat er in een aantal jaar tijd zes kinderen uit haar lendenen gekatapulteerd werden.”

Vintage Brusselmans zou u denken maar dat is buiten CPNB-persvoorlichter Peter Rosendaal gerekend. Die vindt dat Nieuwe Revu de tekst had moeten weigeren. En daarom gaat het tijdschrift in de ban: geen persberichten meer en ook niet meer welkom op het Boekenbal.

Rancunecensuur heeft een rauw en kil gezicht en dat ziet er zo uit (Update 22 juni: Rosendaal heeft zijn Twitteraccount verwijderd. Gelukkig hebben we de plaatjes nog):

Reactie Nieuwe Revu

Lees ook

Bert Brussen – Peter Rosendaal benoemd tot partijsecretaris der Nederlandse Kulturkammer Literair der CPNB